Négycsillagos szálloda épül Szombathelyen, elmondjuk hová!

A Tófürdő mellett lesz, a városnak nem kerül pénzbe. Elkezdték az előkészítést.

A csütörtöki közgyűlés zárt ülésén tárgyalták ezt tegnap, így csak ma délelőtt sikerült információkat szerezni. A SZOVA már korábban megkapta a feladatot az önkormányzattól, hogy vizsgálja meg egy, a magasabb igényeket kielégítő, a konferenciaturizmusra is alkalmas szálloda építésének lehetőségét a Tófürdő és a jégpálya mellett.

Először szerződnek, aztán jöhet a többi

Molnár Miklós alpolgármester azt mondta, régi terv ez már, hiszen a városban nincs ilyen szálloda. A tapasztalatok szerint hiába vannak Szombathelyen konferenciák, külföldi delegációk, ők inkább Bükfürdőn és Sárváron szállnak meg. Hozzátette, a terv nem jelenti, hogy a meglévő szállodákkal nem foglalkozik az önkormányzat, azok hasznosítása és felújítása és tervben van.

A helyszín, a szombathelyi Tófürdő
Garai Antal Atom

Mint megtudtuk, az új szálloda előkészítése már a második fázisban van. A SZOVA megbízott egy budapesti céget, ugyanazt, amelyik a sárvári Spirit Hotel megszületésénél is bábáskodott, hogy keressen leendő üzemeltetőt. Elsősorban a nagy szállodaláncok között.

Molnár elmondta, hogy ha megvan az üzemeltető, akkor meglesznek a garanciák is arra, hogy az épülő szálloda jó kezekben lesz. Az üzemeltetővel tíz évre szóló szerződést kötnek, utána jöhetnek a részletek.

Városi pénzt nem adnak bele

Befektetőt kell találni, ebben már a leendő üzemeltető is sokat segíthet, mint ahogyan a tervezésben is, hiszen az üzemeltető igényeit is figyelembe veszik. Molnár szerint szó lehet arról, hogy az üzemeltető építteti meg a hotelt és így a tulajdonosa lesz, de az is, hogy egy másik befektető lesz a gazdája, és az üzemeltető tőle bérli majd.

A legfontosabb, hogy sem a városnak sem a SZOVÁ-nak nem kerül így pénzbe az új szálloda, a város pedig gazdagszik egy négycsillagos hotellel. Az elképzelések szerint a jövő év első felében meg is kötik az üzemeltetői szerződést, és nem sokkal később el is kezdődhet az építkezés - mondta az alpolgármester.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet