Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Negyedik lett a Körmend a Magyar Kupában

Hosszabbítás után győzött a Szolnok.

Szolnoki Olajbányász - Egis Körmend h.u.: 104-103 (23-23, 22-18, 21-21, 22-26, 16-15)

Magyar Kupa, bronzmérkőzés

Budapest, Ludovika Aréna, vasárnap, 16:30

V.: Frányó P., Goda L., Farkas G. (Gorka Sz.)

Szolnok: Warner 14/6, Badzim 19/15, Kovács 8/6, Subotic 19, Cakarun 10. Cserék: Pongó 17/9, Gibson 9/9, Zsíros 3/3, Rudner -, Juhos 2, Taiwo 3.

Körmend: Ireland 15/3, Thames 18, Mócsán 10/6, Durázi 4, Taylor 21. Cserék: Németh -, Takács -, Ferencz 8/6, Simons 25/15, Tóth 2.

Piros-fekete rangadót rendeztek a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa bronzmérkőzésén, melyen a Szolnoki Olajbányász és az Egis Körmend együttese csapott össze.

Durázi szép blokkjával indult a találkozó, de a lecsorgó szabad labdára Subotic érkezett elsőként és be is talált. Mócsán gyorsan egyenlített, Taylor nehéz tempója pedig már a vezetést jelentette a Körmendnek (2-4). Warner pontosan célzott a sarokból, hamar megszületett a mérkőzés első triplája. Jól bekezdtek a csapatok, egymás után potyogtak a kosarak, felváltva vezettek a csapatok. 14-17-nél minimális lépéselőnybe került a Körmend, Gasper Potocnik kért időt. A kis szünet meg is fogta a feleket, közel két percet kellett várni a következő sikeres akcióra, Cakarun ziccerezett. Ferencz küldött a helyére egy hármast, Warner reagált egy betöréssel (20-23). Az utolsó szó Pongóé volt, aki a dudaszó pillanatában süllyesztett el egy távolit. 23-23.

Pongó szépen talált utat a gyűrűig, hosszú idő után szerezte vissza a vezetést az Olajbányász, ráadásul a magyar válogatott irányító egy trojkát is értékesített (28-23). Már három és fél perc telt el a második felvonásból, de a Körmend még mindig nem talált be, Antonisz Konsztantinidesz hívta magához az övéit. A hullámvölgyből sikerült kilábalni Ferenczéknek, de a szolnoki előny állandósulni látszott (34-27). Warner talált utat, viszont Simons triplája beakadt a túloldalon, feljött hatra a vasi csapat. Ireland harcolt ki egy sportszerűtlent, amiből újabb öt pontot sikerült lefaragnia a körmendieknek, 36-35-re zárkózott a Simons vezette csapat. Ireland két támadólepattanót is leszedett egy támadáson belül, Thames pedig bedobta a maga tempóját, fordított az Egis Körmend (36-37). Subotic csak az egyik büntetőjét dobta be, miközben Simons újra megvillant, egyből jött viszont Gibson nagy triplája válaszként. A kisebb körmendi lefagyást leszámítva teljesen kiegyenlített csata folyt a pályán, a félidő utolsó mozzanata viszont megint Pongóé volt. 45-41.

Ireland kosarával startolt a második félidő, Badzim triplázhatott a túloldalon (48-43). Subotic négyet is hozzátett, kezdett megint ellépni az Olajbányász (52-43). Innen futott egy nagyot a Körmend, Taylor öt, Ferencz három pontot szerzett, kilencről egyre csökkent a szolnoki előny (52-51). Taiwo centerezett szépen, ezzel megszerezve első kosarát a mérkőzésen, aztán Ireland csinált egy szép betörést (54-53). Hiába loholt ott végig ellenfele nyakán a Körmend, a gátat nem sikerült áttörni, amikor kellett, akkor mindig kosarat szerzett a Szolnok. Simons már a harmadik tripláját szerezte, de a túloldalon odaütött Taiwo-nak, aki viszont mindkettőt kihagyta (58-56). Rengeteg labdája volt a vasi gárdának az egyenlítéshez, de ezek a kísérletek rendre kimaradtak, Gibson büntetett egy hármassal (62-58). Mócsán szerezte meg a hetedik pontját, másfél perccel a harmadik negyed vége előtt. 64-60-nál Thames vétett egy támadóhibát, ráadásul a védőoldalon is odaütött egyet, miközben megint kezdett meglépni a Szolnok. Az utolsó mozzanat Ireland nevéhez fűződött, aki két büntetőt értékesített a negyed vége előtt pár másodperccel. 66-62.

Rohanós játék vette kezdetét a záró etapban, Taylor gyorsindítása nyitotta meg a negyedet, majd Kovács triplája hullott be (69-64). Pongó is betalált a sarokból, megint nyolccal ment a Szolnok, Antonisz Konsztantinidesz időt kért (72-64). Taylor lépte át a húszpontos határt egyénileg, viszont Cakarun zsákolt a túloldalon, maradt a közte nyolc. Mócsán eladta a labdát, Zsíros egy újabb szolnoki triplával terhelte a körmendi gyűrűt, átlépte a tízet a differencia (77-66). Simons egyből elkezdte a felzárkózást, aztán Mócsán is hozzátette a magáét, ezúttal Gasper Potocniknak kellett szünetet elrendelnie (77-72). Badzim dobhatott teljesen üresen a sarokból, elérte a nyolcvanat a Szolnok. Subotic félhorga után újra tíz lett közte, ráadásul a magasember újra kosarat szerzett, tizenkettővel lépett el az Olajbányász, amikor már csak három és fél perc volt vissza. Szinte a semmiből visszajött négy pontra a Körmend negyven másodperccel a vége előtt, sőt, Simons hármasával kettőre zárkóztak a vasiak. Pongó csak az egyik büntetőjét dobta be, kilenc másodperce maradt az egyenlítésre a körmendieknek. Simons kihagyta, de Taylor leszedte a támadólepattanót, majd Thamesnek ütöttek oda tripladobás közben, három tizedmásodperc maradt. A légiós bedobta mindhármat, jöhetett a hosszabbítás. 88-88.

Warner egy hármassal adta meg a ráadás alaphangját, a triplára Simons duplája volt a válasz. Eladta a Szolnok, Thames büntetett (91-92). Badzim távoli kettesével visszavette az előnyt az Olajbányász, de Thames megállíthatatlan volt. Felváltva jöttek a kosarak, felváltva vezettek a felek. Ireland hármasával 97-95 volt a Körmendnek, ezúttal viszont nem érkezett szolnoki válasz. Simons is betalált, Gasper Potocnik időt kért, egy perc, tizenkilenc másodperccel a vége előtt (95-99). Megint eladta a Szolnok, Ireland ziccerezhetett, ellépett hattal a Körmend. Jött Cakarun duplája és Badzim triplája, 100-101-es körmendi vezetéssel fordultak az utolsó tíz másodpercre a csapatok. Thames mindkét büntetőjét bedobta, majd okosan odaütött a Körmend, így nem tudott triplával egyenlíteni a Szolnok. Pongó mindkettőt bedobta, aztán az alapvonali bedobásból eladta a Körmend, három és fél másodperc volt vissza (102-103). Cakarun kezébe került a labda, aki nem hibázott, őrült meccsen nyerte meg a bronzérmet a Szolnoki Olajbányász. 104-103.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Tovább az oldalra