46 menekült volt a furgonban, Sopronkeresztúrig jutottak

Deutschkreutz határátkelőnél az osztrák rendőrség fedezte fel a menekülteket egy furgon rakterében. Nagyon kis helyen voltak összezsúfolva, de még épségben...

Amikor a furgont megállították szombatról vasárnapra virradó éjszaka, az osztrák határőrök hangokat hallottak a raktérből. A burgenlandi államrendőrség azt mondta, hogy ők is észrevették a szagot. A 46 főt nagyon kis helyen helyezték el. Szerencsére sértetlenek maradtak. A feltételezett csempészt letartóztatták. A moldovai férfit most kihallgatják – írja az ORF.at.

A menekültek Szíriából és Törökországból érkeztek. A furgonban csempészett külföldiek között 14 gyermek és 8 nő is volt. Valószínűleg Szerbiában vette fel őket a jármű, és órákig utaztak, mielőtt a furgont megállították Burgenlandban.

Az elmúlt hetekben sok letartóztatást regisztráltak a Sopronkeresztúrig (Deutschkreutz) és Füles (Nikitsch) környéki régióban. Vasárnap Bécs-Wiedenben is letartóztattak egy csempészt, 16 embert szállított a lakókocsijában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek