Nekünk itt szavunk nem lehet: a második polgármestert gyilkolták meg a héten Mexikóban

Legkevesebb 34 jelöltet, illetve megválasztott tisztségviselőt gyilkoltak meg Mexikóban a június 2-i választásokat megelőző kampány idején és a voksolást követően.

Ismét megöltek egy polgármester a délnyugat-mexikói Guerrero államban, egy héten belül a másodikat – jelentették be a latin-amerikai ország hatóságai helyi idő szerint szombaton - írja a hvg.hu.

Acacio Florest, Malinaltepec polgármestere egy őslakos faluba látogatott, amikor megölték, alig néhány nappal azt követően, hogy egy másik, az államban található település polgármesterét is lelőtték.

Mexikóban legkevesebb 34 jelöltet, illetve megválasztott tisztségviselőt gyilkoltak meg a június 2-i választásokat megelőző kampány idején és a voksolást követően a Data Civíca nevű emberi jogi szervezet adatai szerint.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek