Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem a menekültek befogadása miatt helyezték át a körmendi plébánost

Fontos a celldömölki plébánia és egy rátermett emberre akarták bízni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy pár nappal ezelőtt írtunk A nyolc menekült befogadása miatt helyezték át a körmendi plébánost? 2017. November 24. 08:34 a körmendi plébános, Németh Zoltán áthelyezéséről. Némethet a celldömölki plébániára irányították és akkor több lap is úgy értesült, hogy a papnak a körmendi menekült tábor lakóinak befogadása Nyolc menekültet fogadott be a körmendi plébános 2016. December 14. 11:49 miatt kellett plébániát váltani.

Németh Zoltán
http://www.hindustantimes.com
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Több furcsaság is volt az ügyben. Értesüléseik szerint Székely János, az újonnan kinevezett megyéspüspök rögtön az első munkanapján ellátogatott Körmendre, hogy felajánlja Németh Zoltánnak a celldömölki plébániára való áthelyezést. A körmendi plébános ezt el is fogadta.

Németh Zoltán azonban ezután két hónapig nem költözhetett be a celldömölki plébániára. Az állam félmilliárdot adott az épület felújítására, de ez még mindig nem készült el.

A Szemlélek blog megpróbálta megkeresni a plébánost, ő azonban nem kommentálta az ügyet.

Annyit mondott, hogy 10 évig szolgált Körmenden, így akár időszerűnek is nevezhető a váltás, örömmel szervezi a lelki életet Celldömölkön. Azt ő is jelezte, hogy egyértelműen beszédesek áthelyezésének körülményei

- írják.

Székely János megyéspüspök örült annak, hogy befogadta a menekülteket a volt körmendi plébános
Bonyhádi Zoltán

Az RTL Híradó ma esti adásában foglalkozott az üggyel. A híradónak telefonon sikerült elérnie Székely püspököt, aki azt mondta, hogy

a menekültek befogadása nem játszott szerepet a döntésben. Székely János azt közölte, a korábbi celldömölki plébános szerzetesnek állt és mivel egy fontos plébániáról van szó, olyan emberre akarták bízni, aki képes irányítani azt.

Székely hozzátette, hogy örült neki, hogy Németh télen befogadta a menekülteke. Ő maga is folyamatosan próbált segíteni a rászorulóknak Budapesten és most ezt folytatja Szombathelyen is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés