Nem a vonat meleg, önön sok a ruha

A MÁV megmagyarázza, miért lehet megsülni egyes járatain.

Akadnak olyan járatok, ahol már a légkondit is bekapcsolták, máshol még a fűtés megy. A szokatlan márciusi meleghez nem könnyű alkalmazkodni a közösségi közlekedés dolgozóinak és az utasoknak sem.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Az InfoRádió járt utána, mi az oka annak, ha fülledtnek érzi most a közösségi közlekedést.

A MÁV–Volán-csoport úgy nyilatkozott, hogy a naptárnak megfelelő, téli ruhát viselő utasok szenvedhetnek a melegtől, mert nekik túl magas lehet az utastér fűtött hőmérséklete.

A cég törekszik arra, hogy megfelelő utazási hőmérsékletet biztosítsanak, a gyors módosítás azonban nem minden jármű esetében megoldható.

Mint írták, a szerelvényekben minimum 20 Celsius-fokos hőmérsékletet kell biztosítani a téli időszakban, amikor a vonatok az időjárási körülményektől függően sok esetben csak többórás előfűtés után indulhatnak el.

Ha a kocsik hőmérséklete már megfelelő, lekapcsolják a fűtést, de időigényes az is, hogy normál hőfokúra hűljenek a szerelvények.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek