Nem csak ellenőriznek, büntetnek is a kórházban razziázó ellenőrök – névtábla hiánya miatt például

Rányitatnak az orvosokra műtét közben, hajnalban is ellenőrizhetik a betegeket.

Mint írtuk Akadt olyan kórház, ahová hajnali háromkor érkeztek a Belügyminisztérium ellenőrei April 26. 18:27 , a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkárának utasítására legalább kétfős mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg a következő napoktól a magyar kórházakban, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben – írta a Válasz Online.

Az ellenőrzések április utolsó napjaiban kezdődtek, az előzetes tájékoztatásnak megfelelően bejelentés nélkül jelentek meg az ellenőrök az állami kórházakban - írja a hvg.hu.

Az ellenőrök belépéskor a portán elkérik a bejelentkezéseket, majd egyesével ellenőrzik a kórházi osztályok munkáját. Átnézik a jelenléti íveket, benyitnak a kórtermekbe, összeszámolják a betegeket, de benéznek a vizsgálókba is, ahol átnézik, hogyan használják, vagy használják-e egyáltalán az eszközöket.

Az ellenőrök a hvg.hu értesülései szerint ki is osztottak néhány bírságot: a Honvédkórházban harmincezres bírságokat osztogattak a revizorok a dolgozóknak, amiért nem viseltek névtáblát.

A Honvédkórház krónikus osztályán éjjel 3-kor hívták a készenlétist, hogy felveszi-e a telefont. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban pedig hajnali háromkor felébresztették a betegeket, hogy kikérdezzék a neveiket.

A lap szerint az ellenőrök teljesen véletlenszerű időpontokban való megjelenése nehézségeket okozhat a gyakorlatban. Előfordulhat például, hogy műtét közben nyitnak rá egy orvosi csapatra, megzavarva ezzel a beavatkozást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet