Nem csak Japánban, Szombathelyen is gyönyörű a cseresznyefa-virágzás

Vannak pillanatok az életben, amikor el kell engednünk minden rosszat. Jót tesz a léleknek, hogy újult erővel vághassunk neki a világ megpróbáltatásainak, a természet pedig lehetőséget ad nekünk erre.

Szombathelyen is beköszöntött a Hanami, vagyis a cseresznyevirágzás ünnepe, legalábbis, ha tartanánk ezt a szép japán hagyományt, amit a világ kilencedik csodájának tartanak.

Japán cseresznye virágzása
A szombathelyi Fő téren is virágba borult a japáncseresznye. | Kattintásra galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Pedig érdemes lenne, hiszen egyébként nagyon pozitív gondolatokat kötnek ehhez az eseményhez, úgy mint a barátság, a szerelem, vagy a szerencse.

Japán cseresznye virágzása
Ez itt pedig már a Zsinagóga környéke. | Kattintásra galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

A japáncseresznye virágzása igazán tiszavirág életű, pusztán pár napig tart, ezért kicsit a mulandóság szimbolikája is. Ha mégis úgy dönt, hogy megünnepelné a Hanamit, most eláruljuk, hogy tegye.

Japán cseresznye virágzása
Ilyen rózsaszín, habos a virágzata. | Kattintásra galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Szerencsére Szombathely több területén is megtalálható ez a kis fa. Például sétáljon ki akár az MMIK elé, akár a zsinagóga környékére, vagy bárhová, ahol éppen virágzik, engedje el a gondokat, az anyagiasságot, a mindennapi élet ügyes-bajos dolgait, és semmi mást ne csináljon, csak a szépségre, a jó dolgokra koncentráljon.

Japán cseresznye virágzása
Virágeső. | Kattintásra galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Ugye, nem is olyan nehéz. Vagy mégis?

Japán cseresznye virágzása
Színek összhangja. | Kattintásra galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Ha valamiért helyhez van kötve, megteheti ugyanígy a képekre kattintva, galériánk megnyitásával.

Japán cseresznye virágzása
Tartsunk tükröt önmagunknak, tanuljuk meg észrevenni a szép és a jó dolgokat is. | Kattintásra galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely