Nem csak Japánban, Szombathelyen is gyönyörű a cseresznyefa-virágzás

Vannak pillanatok az életben, amikor el kell engednünk minden rosszat. Jót tesz a léleknek, hogy újult erővel vághassunk neki a világ megpróbáltatásainak, a természet pedig lehetőséget ad nekünk erre.

Szombathelyen is beköszöntött a Hanami, vagyis a cseresznyevirágzás ünnepe, legalábbis, ha tartanánk ezt a szép japán hagyományt, amit a világ kilencedik csodájának tartanak.

Japán cseresznye virágzása
A szombathelyi Fő téren is virágba borult a japáncseresznye. | Kattintásra galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Pedig érdemes lenne, hiszen egyébként nagyon pozitív gondolatokat kötnek ehhez az eseményhez, úgy mint a barátság, a szerelem, vagy a szerencse.

Japán cseresznye virágzása
Ez itt pedig már a Zsinagóga környéke. | Kattintásra galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

A japáncseresznye virágzása igazán tiszavirág életű, pusztán pár napig tart, ezért kicsit a mulandóság szimbolikája is. Ha mégis úgy dönt, hogy megünnepelné a Hanamit, most eláruljuk, hogy tegye.

Japán cseresznye virágzása
Ilyen rózsaszín, habos a virágzata. | Kattintásra galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Szerencsére Szombathely több területén is megtalálható ez a kis fa. Például sétáljon ki akár az MMIK elé, akár a zsinagóga környékére, vagy bárhová, ahol éppen virágzik, engedje el a gondokat, az anyagiasságot, a mindennapi élet ügyes-bajos dolgait, és semmi mást ne csináljon, csak a szépségre, a jó dolgokra koncentráljon.

Japán cseresznye virágzása
Virágeső. | Kattintásra galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Ugye, nem is olyan nehéz. Vagy mégis?

Japán cseresznye virágzása
Színek összhangja. | Kattintásra galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Ha valamiért helyhez van kötve, megteheti ugyanígy a képekre kattintva, galériánk megnyitásával.

Japán cseresznye virágzása
Tartsunk tükröt önmagunknak, tanuljuk meg észrevenni a szép és a jó dolgokat is. | Kattintásra galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely