Eddig: 1 716 363 / 3 000 000 Ft, 82 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Nem egyértelmű a rendelet, van kiskapu a szilveszteri tüzijátékozásra

A kormány ugyan megtiltotta a szilveszteri petárdázást, de a rendelet úgy értelmezhető, hogy magánterületen szabad a pirotechnikai eszközök használata.

Egy új szabály eltiltja a nagykorú személyeket attól, hogy december 28. és 31. között, közepes kockázatú pirotechnikai eszközöket vásároljanak, illetve hogy december 31.én 18 órától január elsején reggel 6 óráig ilyet használjanak.

Az alacsony kockázatú és alacsony zajszintű pirotechnikai termékek azonban december 28. 18 óra és január elseje reggel 6 óra között csak a közúti és gyalogos közlekedésre (út, járda, híd stb.), kikapcsolódásra, szórakozásra, sporttevékenységre, szabadidő eltöltésére szolgáló területen nem használhatók fel.

Ebből az következik, hogy magánterületen szabad ezek használata ebben az időszakban. Ugyan tilos lesz idén az árusítás, de a hatályos jogszabályok szerint 1 kilogrammig egész évben tárolhatók bizonyos pirotechnikai eszközök, a 2. osztályba tartozó tűzijáték termék - a petárda kivételével - megvásárlásához, birtoklásához, tárolásához és a használati és kezelési útmutatóban meghatározottak szerint felhasználásához nem kell engedély.

Azok magánterületen fellőhetők lesznek. Ha csak a kormány nem egyértelműsíti a rendeletet. - írja a napi.hu .

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek