Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem éri meg a koronavírus-teszt a magánszolgáltatóknak

Beszakadhat a piac.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Napi 3500-4000 koronavírustesztet is végezhetnek a magánszolgáltatók, ez a kapacitás pedig eltűnhet, mert az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett 19 500 forintos ár épp csak a laborköltségeket fedezi - figyelmeztet a Népszavában Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász. Mint rávilágított, sok szolgáltató csak leveszi a mintát, de magát a tesztet egy speciális labor végzi. Rékassy szerint tehát csak akkor maradhat meg szolgáltatási kapacitás, ha a laborok jelentősen csökkentik az áraikat. A másik megoldás az lehet, ha a magánszolgáltatók felszámolhatnának a teszt árán túl egyéb, például mintavételi vagy szállítási díjakat - véli a szakember. Viszont az érintett szolgáltatók hallgatnak, pontosabban egyelőre kivárnak, mivel a vonatkozó rendelet még nem jelent meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés