Nem hívták meg az eljegyzésre, bombariadóval vetett véget a bulinak

„Viszhall, mindenki meghal.”

A történet 2021. október 16-án este hat körül kezdődött. A főszereplő és ismerőse ekkor értek a Hajdú-Bihar megyei Pocsajra a munkából, majd iszogatni kezdtek. Már hazafelé tartottak, amikor a település rendezvényházához értek, ahol zeneszóra lettek figyelmesek. A vádlott és az ismerőse szerettek volna bemenni az épületbe, azonban az ott tartózkodó, eljegyzést ünneplő emberek ezt nem engedték meg, s szóváltás alakult ki közöttük.

Ezen feldühödött az ittas vádlott, majd odament a rendezvényház közelében lévő nyilvános telefonfülkéhez, és felhívta a rendőség segélyhívó központját azzal, hogy

„Pocsajban az IKSZT Teleházban bombát rejtettem el. Viszhall, mindenki meghal.”.

A bejelentést követően a helyszínre kiérkező rendőrök „lakosságvédelmi intézkedést hajtottak végre, az eljegyzési ünnepséget pedig félbeszakították”.

Az ott tartózkodó 23 vendégnek el kellett hagyni az épületet, hogy azt a rendőrség átvizsgálhassa.

Valószínűleg nem volt nagy meglepetés, hogy semmiféle bombát nem találtak a rendőrök, ellenben rövid időn belül beazonosították és elfogták a férfit.

A Berettyóújfalui Járásbíróság közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt a vádlottal szemben 312 óra közérdekű munka büntetést szabott ki. A döntés jogerős.

Forrás: Debreceni Törvényszék

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek