Előfordulhat, hogy nem kap licencet az SZKKA NBI-be frissen felkerült kézilabdacsapata - Frissítve

A klub vezetése a városvezetést okolja. A városvezetés reagált a vádakra.

"A Haladás Sportkomplexum nem alkalmas NB I-es mérkőzések lebonyolítására, a városvezetés azonban nem reagál a kérésünkre, hogy visszatérhessünk a Schaeffler Aréna Savariába" - írják a szombathelyi kézilabda klub honlapján.

Majd így folytatják: "A fantasztikus szezonunk, az NB I-es feljutást és a bajnoki címet beárnyékolja, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség már előre jelezte, hogy jelen állás szerint nem kapunk a licencet a következő, NB I-es szezonra. Le kell szögeznünk, hogy a klubnál gazdaságilag minden rendben van, az egyetlen ok csupán, hogy a szövetség előírásai szerint a Haladás Sportkomplexum csarnoka nem alkalmas NB I-es mérkőzések megrendezésére. Az MKSZ június 5-ig adott határidőt klubunknak, hogy egy másik, megfelelő helyszín kijelölésével megoldjuk ezt a problémát és megkapjuk az NB I-es induláshoz szükséges licencet.

Ma Vas vármegyében és Szombathelyen egyedül a Schaeffler Aréna Savaria az egyetlen alkalmas helyszín NB I-es bajnoki meccsek megrendezésére. Ezért múlt hét hétfőn levélben megkerestük és kértük Dr. Nemény Andrást, Szombathely MJV polgármesterét, hogy a 2019-es önkormányzati határozat alapján biztosítsa az SZKKA számára, hogy a Schaeffler Aréna Savariában rendezhessük a hazai NB I-es mérkőzéseinket.

Minden szombathelyi polgármestere azonban már másfél hete nem reagál a megkeresésünkre. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a szombathelyiekből álló csapatunk úgy nyert bajnokságot, hogy a mostani szezonban nem kaptunk egy fillér városi támogatást sem, akkor ténylegesen csak bízni tudunk abban, hogy nem az a városvezetés célja, hogy ellehetetlenítse az SZKKA-t, ahol több száz gyerek sportol, ahol példaképeket nevelünk és ahol egy egész közösség álma volt az NB I-es visszajutás. Mindezek tudatában az a félelmünk, hogy a jelenlegi városvezetés nem szeretne NB I-es női kézilabdát Szombathelyen, és ezért nem fogják rendelkezésre bocsátani a Schaeffler Aréna Savariát."

A klub állításaira az alábbiakkal reagált a város vezetése:

"Pődör Zoltán ismét nem hazudtolta meg önmagát. A mai napon kiadott sajtóközleményében azt az egy apróságot felejtette el megemlíteni, hogy ingyenes csarnokhasználatot kért az SZKKA számára. Ezt eldönteni azonban nem Szombathely MJV polgármestere, hanem a városi Közgyűlés jogosult, amely májusi ülésén tud és fog döntést hozni a kérdésben. Pődör Zoltán másfél hét késedelmet ró fel nekünk, miközben megkeresésében határidőt nem közölt, ugyanakkor saját maga 8 hónapja blokkolja a klub teljes közgyűlés által egyhangúlag megszavazott átvilágítását, és 4 hónapja nem hívja össze a város által kért szurkolói ankétot, ahol minden kérdést nyilvánosan meg tudnánk beszélni. A város 55 millió forint összeg támogatást tart az SZKKA rendelkezésére, ennek felszabadításának egyetlen gátja Pődör Zoltán késlekedése az egyhangúlag elfogadott feltételek és saját vállalásainak teljesítése vonatkozásában.

Továbbra is kérdezzük: Mitől fél Pődör Zoltán?

dr. László Győző

Szombathely MJV sportért felelős alpolgármestere"

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet