Nem kaphatnak kevesebb szociális ellátást a migráns munkavállalók Ausztriában

Ez nagyon jó hír az ott dolgozó magyaroknak.

Az Európai Bíróság főtanácsnoka szerint Ausztria nem fizethet kevesebb szociális ellátást a migráns munkavállalóknak - írja a hvg.hu .

Richard de la Tour főtanácsnok szerint a következő, migráns munkavállalókat érintő juttatásokra vonatkozó osztrák szabályozásról kell kimondani, hogy ellentétes az uniós joggal:

• családi támogatás,

• eltartott gyermekek után járó adókedvezmény,

• családi bónusz „plusz”,

• egyedüli keresőknek járó adókedvezmény,

• gyermeket egyedül nevelőknek járó adókedvezmény és

• tartásdíj után járó adókedvezmény.

A főtanácsnok azt az érvelést is elvetette, miszerint ezek a kifizetések veszélyeztetnék az osztrák szociális biztonsági rendszer pénzügyi egyensúlyát, mert a családi ellátások költségeinek mindössze 6 százalékáról van sz - idézi a privatbankar.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek