Nem mindennapi vendégek figyelik a magasból a rábapatyi iskola diákjait

Az is lehet, hogy eltévesztették az irányt és eredetileg Harry Potter varázslóiskoláját keresték.

Nem mindennapi vendégek költöztek a rábapatyi általános iskola udvarára, egészen pontosan annak fáira. A közelmúltban tűnt fel négy erdei fülesbagoly az udvaron. Ha a madarak éppen nem pihennek, akkor érdeklődve figyelik a szaladgáló iskolásokat. Cseppet sem zavarja őket a gyerekzsivaj.

Az egyik falusi fülelő figyelő
Rábapatyi Arany János Általános Iskola, Olvasó

Az is lehet, hogy a baglyok eltévesztették az irányt, és valójában a Harry Potter könyvekből ismert varázslóiskolát keresték. Mindenesetre úgy néz ki, jól érzik magukat Rábapatyon.

Rábapatyi Arany János Általános Iskola, Olvasó

Ezek a madarak egyébként nevük ellenére kerülik a nagy, zárt erdőket. A kis erdőfoltokat, a folyók ártereit, a parkokat, öreg temetőket kedvelik. Nyugodtan pihennek tűlevelűeken, gyakran városok, falvak belterületén álló lucfenyőkön. Ha nem zavarják őket, évről évre felkeresik ezeket helyeket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű