Nem nagyon gyűlnek az aláírások, úgy tűnik, marad a kötelező kamarai tagdíj

A népszavazás nem igazán jön össze.

Az aláírásgyűjtő ívek összeszedése alapján úgy tűnik, hogy időarányosan jelentős elmaradásban vagyunk a szükséges 200 ezer szignótól – mondta a hvg.hu-nak Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője, az évenkénti 5 ezer forintos kamarai tagdíj eltörléséről szóló népszavazás kezdeményezője.

Az ügy haladását az is nehezíti, hogy az aláírásgyűjtést az önkormányzati és európai parlamenti választások kampányidőszakára fel kell függeszteni. A gyűjtést ezután június 9-től még mintegy 30 napon keresztül lehet majd folytatni.

Lukács szerint egy sikeres aláírásgyűjtéshez több erőforrásra lenne szükség, de a párt erőforrásait nem tudták igénybe venni, azokat ugyanis a választási kampányokra történő felkészülés kötötte le, civil szervezetektől pedig alig érkezett segítség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek