Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem sok jót várhatnak az Ausztriában dolgozó magyarok

A helyi sajtó tömeges elbocsátásokról ír.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csaknem 6000 fővel csökkent az Ausztriában foglalkoztatott magyarok száma októberben, ami szezonálisan akár normális is lehetne, de év/év alapon csökkenést jelent a megszokott emelkedés helyett. Más országok polgárainak száma kevésbé esett vissza, alig több mint feleannyi román veszítette el az állását, mint magyar. Ám a november és a következő pár hónap még rosszabb lehet, a helyi sajtó tömeges elbocsátásokról ír. - közli a privatbankar.hu .

Gyakorlatilag minden fontosabb küldő ország polgáraiból kevesebbet alkalmaztak októberben, de a magyarok száma csökkent messze a legnagyobb mértékben. A románok állnak a második helyen, de az itt dolgozóik száma csak 3200, a szlovákoké 2100, a lengyeleké mintegy 1100 fővel mérséklődött.

Az igazi kérdés persze az, hogy mi lesz a téli idegenforgalmi szezonnal az alpesi országban. Ha a mozgási korlátozások, lezárások, az éttermek és szállodák kinyitásának tilalma egészen tavaszig kitart, akkor az komoly, több tízezer fős visszaesést is jelenthet a magyarok foglalkoztatásában. (Illetve nem veszik vissza azokat, akiket ősszel elküldtek.) Valamint kétségkívül nagy károkat fog okozni a turizmusra erősen építő osztrák gazdaságban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra