Nem találtak túlélőket a helikopter roncsai között, meghalt az iráni elnök

Azerbajdzsánba tartottak egy duzzasztógát-avatóra.

Az iráni állami hírügynökség szerint megtalálták az Ebrahim Raiszi elnököt és Hoszein Amirabdollahian külügyminisztert szállító helikopter maradványait. A vasárnapi balesetnek nincsenek túlélői, a helikopter teljesen szétégett - írja a Reuters.

Ebrahim Raiszi és Ilham Alijev
Wikipedia Commons

Azerbajdzsánba tartottak, de Irán északnyugati, hegyvidékes részén a sűrű ködben lezuhantak. A fedélzeten hét másik ember is tartózkodott. A küldöttség egy duzzasztógátat avatott volna fel Ilham Alijev azeri elnök társaságában.

2021-ben választották meg az ultrakonzervatív Raiszit, aki korábban főügyész volt majd az iszlám köztársaság főbírája és végül elnöke lett. Kormányzása alatt nőttek a regionális feszültségek, 2022-ben kormányellenes tüntetéshullámok is végigsöpörtek az országon, amikor az erkölcsrendészek agyonverték az akkor 22 éves Mahsa Aminit. - írja a 444.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek