Nem temethetik a művészparcellába Damu Rolandot

Hiába igyekezett elérni a család, hogy a színészt a Fiumei úti temető művészparcellájába helyezzék.

Damu Roland családja már hetek óta szeretné megadni elhunyt szerettüknek a végtisztességet, de egyelőre nem kapják meg azt, amit szerintük megérdemel – írja a Bors .

„Unokabátyámat a Fiumei úti temető művészparcellájába akartuk eltemetni édesanyámmal, de a megkeresésünkre a temető tájékoztatott minket arról, hogy a művészparcella betelt, továbbá hogy nem tudtuk megszerezni a kötelező hivatalos iratokat. Valószínűleg így oda kell eltemetnünk Rolandot, ahova mindenki mást temetnek. Pedig ő jobbat érdemelne" – fogalmazott a lapnak Tóth István.

„A művészparcella betelt, oda csak úgynevezett rátemetések történhetnek. Ha lenne hely, akkor is a temetést a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság (NEKB) kell, hogy előzetesen engedélyezze” – tájékoztatta a lapot a Fiumei úti sírkert sajtóosztálya.

A rátemetés egyébként meglehetősen sok papírmunkával járó feladat, hiszen egy már meglévő sírhelyet használnak fel újra. A művészparcellába jellemzően olyan emberek temetésére adnak engedélyt, akik nem csupán népszerűek voltak, de teljesítményüket jelentős szakmai, állami díjakkal is elismerték – teszi hozzá a Bors.

Damu Rolandot unokaöccse és nagynénje temeti el, mivel a színész nem tartotta a kapcsolatot a szüleivel - idézi az infostart.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek