Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem hiába fogtak össze a felsőcsatáriak: mégsem zár be a kocsma, más megoldást keresnek a szomszédos boltnak

Össze szeretne dolgozni a bolt tulaja a kocsmárossal, hogy megtalálják a legkézenfekvőbb megoldást a problémára.

Ahogy mi is megírtuk még decemberben , a Facebookon lázadt fel szinte egész Felsőcsatár, hogy megmentsék szeretett kocsmájukat. Ugyanis ahogy az eseménynél is írták,

rengeteg környékbeli, illetve nem környékbeli fiatalnak is emlékei kötődnek a kocsmánkhoz

, ez a helyiek közösségi tere.

A sztori pedig annyi, hogy a kétgyerekes kocsmáros levélben kapott egy értesítőt arról, hogy január 1-jétől a kocsmának mennie kell. Méghozzá azért, mert a kocsmahelyiséget a szomszédos üzletlánc boltjának tulajától bérlik és ezt most bővíteni szeretnék.

Célravezetőbb a tárgyalás, és fel is ajánlottam, hogy közös asztalhoz ültetem a boltlánc vezetőit a kocsma üzemeltetőjével

– árulta el a Blikknek a polgármester, Kratochvill Attila, aki nem habozott, azonnal a falubeliek oldalára állt.

Ennek pedig meg is lett a gyümölcse, ugyanis bár közben törölték a Facebook-eseményt , végül mégsem zárt be január 1-jével a kocsma. Az üzletlánc szombathelyi központjának vezérigazgatója pedig a nagy megmozdulás láttán meggondolta magát és tárgyalni szeretne a kocsmárossal:

Semmi olyat nem szeretnénk, amit a lakosság ellenez. A napokban terepszemlét tartunk, és megnézzük, mit tehetünk. Végső esetben akár megvizsgáljuk, hogy az üzlet máshova költözzön a faluban.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra