Németországban fogták el a körmendi férfit, aki Magyarország legkeresettebb körözöttjei között volt

Európai elfogatóparancs is érvényben volt ellene.

A Körmendi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya körözési eljárást folytat egy 52 éves férfival szemben, aki ellen a Szombathelyi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki, mert a jogerősen kiszabott hat év börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg – közölte a rendőrség.

A körmendi lakcímmel rendelkező férfi helyet kapott a magyarországi legkeresettebb körözöttek TOP 50-es listáján. Európai elfogatóparancs is érvényben van ellene, így felkutatását – a Körmendi Rendőrkapitányság munkatársai által beszerzett információk alapján – a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ kezdte meg.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Lokalizálták a férfi vélt németországi tartózkodási helyét és elfogása érekében együttműködés kezdődött a német társszervekkel. Az összehangolt akció során megállapították, hogy a keresett férfi más személyazonosságát felhasználva, Chemnitz városában bujkál.

A német hatóságok 2022. szeptember 29-én fogták el, a Körmendi Rendőrkapitányság körözési tevékenységének és a nemzetközi információáramlás gördülékenységének eredményeként – hangsúlyozza a rendőrség.

Mint azt korábban lapunk is megírta, Európai elfogatóparancsot adott ki a Szombathelyi Törvényszék September 13. 13:45 a férfi körözés oka kerítés, azaz egy vagy akár több személyt futtatott korábban.

A férfi kiadatása és hazaszállítása folyamatban van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló