Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Németországban sorozatban támadnak emberekre bohócjelmezes zaklatók

Néhányan csak ijesztően néznek a távolból, de vannak, akik késekkel támadnak rá a járókelőkre.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Németországban bohócjelmezbe öltözött ismeretlenek zaklatnak embereket sorozatban, pénteki sajtójelentések szerint az utóbbi napokban csaknem tucatnyi, többször fegyveres bohóctámadás történt gyermekek és felnőttek ellen.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A horrorbohócoknak is nevezett ismeretlenek közterületen rontanak rá emberekre, és főleg két tartományban garázdálkodnak, az ország északkeleti részén fekvő Mecklenburg-Elő-Pomerániában és Észak-Rajna-Vesztfáliában.

A mecklenburg-elő-pomerániai Rostockban pénteken kora reggel egy buszmegállóban egy késes horrorbohóc közeledett fenyegetően egy 15 éves fiúhoz, aki elmenekült és a rendőrséghez fordult. Csütörtökön egy baseballütővel felfegyverkezett bohócruhás ismeretlen bántalmazott egy 19 éves fiút, a rendőrség súlyos testi sértés miatt nyomoz.

Gyerekeket is ijesztegetnek

Greifswaldban csütörtök este, sötétedés után két helyszínen összesen három bohócjelmezes zaklató ijesztgetett gyerekeket. A megrémült gyerekek leírása szerint két támadónál láncfűrész volt. A helyi rendőrség 1000 euró (310 ezer forint) nyomravezetői jutalmat tűzött ki.

Illusztráció
DailyMail

A Balti-tengernél fekvő városban csütörtök reggel ugyancsak bohócjelmezbe öltözött láncfűrészes ismeretlen riogatott embereket, először egy buszmegállóban okozott rémületet, egy szemtanú leírása szerint "undorító, beteg kacajt" hallatva, majd üldözőbe vett egy kerékpárost.

A napokban valószínűleg a szomszédos Stralsundban is feltűntek bohócruhás zaklatók, bár a közösségi portálokon megjelent beszámolókat a rendőrség nem erősítette meg.

Az észak-rajna-vesztfáliai Weselben csütörtök este láncfűrészes horrorbohóc ugrott egy kutyasétáltató nő elé a bokorból egy parkban. Több kísérletet tett láncfűrésze beindítására, közben a nő elmenekült és rendőrt hívott.

Néhányan késekkel rohannak emberek után

Bochumban szerdán délután egy sötét aluljáróban egy ötfős - 7 és 13 év közötti gyerekekből álló - csoportot rémisztett meg egy horrorbohóc, kezében csillogó tárggyal, valószínűleg késsel. A gyerekek hazaszaladtak és kihívták a rendőrséget.

Gelsenkirchenben kedden a rendőrség előállított egy 16 éves fiút, aki bohócjelmezbe öltözve, baseballütővel a kezében megfenyegette több ismerősét. Menekülés közben egy 14 éves fiú megsérült. A bohócruhás ijesztgető ellen eljárást indítottak testi sértés és testi sértéssel fenyegetés miatt.

Weselben a múlt héten szombaton is történt hasonló zaklatás, akkor egy bohócjelmezes ismeretlen késsel és pisztollyal a kezében ijesztgetett két férfit.

Amerikában így ijesztegetik az embereket

A horrorbohóc-jelenség az Egyesült Államokban tűnt fel az utóbbi hónapokban, és félő, hogy az ugyancsak az angolszász világból származó Halloween ünnephez (október 31.) közeledve mind gyakoribbá válik Németországban. A "bohóctámadások egy nagyon-nagyon csúnya trenddé terebélyesednek a nagyvárosokban" - figyelmeztetett Rainer Wendt, a rendőri szerveknél működő egyik munkavállalói érdekképviselet, a Német Rendőrszakszervezet (DPolG) elnöke.

Szerinte csak kemény és következetes hatósági fellépéssel lehet feltartóztatni a folyamatot, ami föltétlenül szükséges, mert a horrorbohócok "nemcsak idióták, hanem bűnözők is". Ugyanis testi sértést követ el, aki "ennyire aljas, visszataszító módon" rémületet kelt másokban - mondta a DPolG elnöke.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés