Piros, fejér, zöld, ez a magyar krumplipüré

A szombathelyi gyerekek ma trikolor köretet kaptak ebédre.

Van-e forradalmibb étel a piros, fehér, zöld krumplipürénél? Ugye, hogy nincs! Az Elamen Zrt. évek óta dolgozik azon, hogy a közétkeztetésben is megemlékezzen egy-egy jeles ünnepről. Így kerül az általuk kiszolgált asztalra Márton-napkor a libaleves, vagy például a karácsonyi fogások december végéhez közeledve. Ha pedig lassan itt van március közepe, jöhet a nemzeti színű krumplipüré!

Évek óta kapnak a gyerekek piros, fehér, zöld burgonyapürét. Arra törekedtünk, hogy egyrészt egészséges étellel szolgáljuk ki a diákokat, másrészt pedig a cégünk úgy gondolja, hogy a köznevelésből is ki kell vennie a részét, és ez is egy remek apropó

- mondja Rózsás Anikó területigazgató.

Jó étvágyat, gyerekek!
Elamen Zrt.

Mesterséges színezéktől rettegni nem kell

A burgonyát ugyanis a piros részen céklával, a zöldön pedig spenóttal színezik meg, a tálalásnál pedig már csak sorba kell rakni.

Ahogy az a közétkeztetésben lenni szokott, a gyerekek különböző módon reagálnak erre az ételre. A legtöbben egyébként azt vágják rá, hogy „Piros, fehér, zöld. Ez a magyar föld!”

– tette hozzá az igazgató.

És, hogy egy kicsit irigykedjünk most a menzásokra, a mai menü csontleves volt zabgaluskával, illetve a trikolor püréhez húspogácsa és friss saláta járt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű