Van-e forradalmibb étel a piros, fehér, zöld krumplipürénél? Ugye, hogy nincs! Az Elamen Zrt. évek óta dolgozik azon, hogy a közétkeztetésben is megemlékezzen egy-egy jeles ünnepről. Így kerül az általuk kiszolgált asztalra Márton-napkor a libaleves, vagy például a karácsonyi fogások december végéhez közeledve. Ha pedig lassan itt van március közepe, jöhet a nemzeti színű krumplipüré!
Évek óta kapnak a gyerekek piros, fehér, zöld burgonyapürét. Arra törekedtünk, hogy egyrészt egészséges étellel szolgáljuk ki a diákokat, másrészt pedig a cégünk úgy gondolja, hogy a köznevelésből is ki kell vennie a részét, és ez is egy remek apropó
- mondja Rózsás Anikó területigazgató.Mesterséges színezéktől rettegni nem kell
A burgonyát ugyanis a piros részen céklával, a zöldön pedig spenóttal színezik meg, a tálalásnál pedig már csak sorba kell rakni.
Ahogy az a közétkeztetésben lenni szokott, a gyerekek különböző módon reagálnak erre az ételre. A legtöbben egyébként azt vágják rá, hogy „Piros, fehér, zöld. Ez a magyar föld!”
– tette hozzá az igazgató.És, hogy egy kicsit irigykedjünk most a menzásokra, a mai menü csontleves volt zabgaluskával, illetve a trikolor püréhez húspogácsa és friss saláta járt.