50 ország 416 fiatal asztaliteniszezője játszik Szombathelyen

Hat napig pattog a pingponglabda az Aréna Savariában.

Csütörtökön kezdődött a szombathelyi Aréna Savariában a WTT Youth Contender - Magyar Nemzetközi Asztalitenisz Bajnokság.

Késő délelőtt nyüzsgő kép fogadott minket a helyszínen, az arénában 16 asztalon pattogott a labda, tizenéves lányok nagyon komoly mérkőzéseket vívtak egymásal. A folyosókon távol-keleti versenyzőkkel találkoztunk, arrébb indiai fiatalokat láttunk.

Pannonsport asztalitenisz
Mészáros D. Zsolt

Javában zajlik a nemzetközi verseny, ahol az utánpótlás korosztály, 13-től 19 évesig vív meg egymással. 50 országból érkeztek, 46 ország küldött összesen 249 fiú, 33 ország 167 lányversenyzőt.

A verseny egy sorozat része, a nemzetközi szövetség, a WTTF tavaly vezette be a contender versenyrendszert, a sorozat Egyiptomban indult októberben, Lignanoban folytatódott. November 3-9-ig Szombathely a házigazda, utána Senec városában folytatódik a verseny.

Pannonsport asztalitenisz
Mészáros D. Zsolt

A rendszer célja, hogy a játékosok minél több versenyen részt tudjanak venni, a Távol-Keletről például nem olyan egyszerű minden versenyre külön elutazni.

Szombathelyen ezen a héten, azaz csütörtökön, pénteken és szombaton a lányok, jövő héten hétfőn, kedden és szerdán a fiúk lépnek az asztalok mellé.

Pannonsport asztalitenisz
Mészáros D. Zsolt

A verseny első napjának délelőttjén tartott sajtótájékoztatóján László Győző alpolgármester köszöntötte a versenyt azzal, hogy rendkívüli esemény ez Szombathelyen, és külön öröm, hogy több szombathelyi versenyző is indul. Somlyó Gergely, a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke szerint Szombathely kitűnő helyszín, a magyar versenyzőknek hazai pályának számít, ahová a szülők, barátok is elkísérhetik őket.

Pannonsport asztalitenisz
Balról: László Győző, Somlyó Gergely, Kalmár Attila, Szarka Tibor
Mészáros D. Zsolt

Szarka Tibor, a Szombathelyi Asztalitenisz Klub elnöke hozzátette, a klub öt versenyzője indul a versenyen, Gergely Márk, Szarka Gábor, Poór Balázs, Vass Borbála és Bécsi Noémi.

Kalmár Attila, a szervező Pannonsport ügyvezetője hangsúlyozta, kísérőkkel együtt több mint ötszáz vendégről kell gondoskodni, a szombathelyi helyszín Magyarországon egyedülálló, és Európában is számontartják. Az arénában 16, a beütő teremben 12 asztalt állítottak fel, a versenyzők jól is érzik magukat.

Pannonsport asztalitenisz
Mészáros D. Zsolt

A verseny költségvetése 75-80 millió forint, az önkormányzat is támogatja a rendezvényt – mondta. A hat napra várják az érdeklődőket, szurkolókat, a belépés ingyenes a szombathelyi WTT Youth Contender - Magyar Nemzetközi Asztalitenisz Bajnokságra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

(X)