Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nagydarab kopaszok akadályozták a népszavazási kezdeményezést Budapesten

Az MSZP 19. alkalommal próbálkozott a vasárnapi zárva tartás kérdéskörében.

UPDATE: Ahogy az várható volt, nem Nyakó István adhatta be a kérelmet. Ami már csak azért érdekes, mert a szocialista politikus egy riporter kérésére odajutott a blokkológéphez, vagyis nem akadályozták ebben, de úgy tűnik, mégsem ő volt a gyorsabb. Így nem az ellenzéki párt adhatta be az újabb népszavazási kérdést, hanem a NVI szerint bizonyos Erdösi Lászlóné. (Valószínűleg a helyszínen tartózkodó hölgy az.)

Az MSZP emberei már reggel 6 óta igyekeznek beadni a vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kérelmüket. Azért a sietség, mert a Kúria várhatóan ma utasítja el az előző beadványt, és utána a Nemzeti Választási Iroda az adott kérdéskörben benyújtott első beadvánnyal fog foglalkozni, ha valaki másodikként szeretne népszavazást kezdeményezni ugyanebben a tárgyban, azt már elutasítják. Most viszont hiába rohant az ellenzéki párt, hústornyokba ütköztek.

15-20 kigyúrt bőrfejű özönlötte el az épületet

- nyilatkozta a Klubrádiónak Lukács Zoltán, a párt alelnöke. Elmondása szerint senkit nem engednek oda az érkeztető géphez, amivel igazolni lehet, ki jutott be elsőként, valamint a helyszínen lévő újságírókat és fotósokat inzultálják.

Kopasz férfiak állják el Lukács útját
Balogh Zoltán

Lukács mellett jelenleg egy idős néni igyekszik a géphez jutni, a kopasz férfiak mintha őt védenék, hiszen őt előreengedték a berendezéshez. Az asszony azonban senkinek nem nyilatkozik.

Az időközben megjelent Gőgös Zoltán pártelnök a 444.hu tudósítójának elmondta, hogy szerinte ez nem vicc, hanem

egy szerencsétlen diktatúra utolsó kapálózása

, ám ő nem a vasárnapi boltzár miatt van itt, hanem a földeladásokkal kapcsolatos népszavazási kérelem miatt.

De miért várt mindenki egy géphez?

A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint, amennyiben a Kúria elutasítja az előző népszavazási kérelmet, akkor annak a kérdését fogják elfogadni, aki elsőnek rakja be a papírt és nyomja rá a bélyegzőt, ám a várakozóknak tilos a gép fölé tartott kézzel várakozni.

Az eddig beadott vasárnapi boltzárra vonatkozó népszavazási kérelmek közül a Nemzeti Választási Bizottság eddig egyet hagyott jóvá, amit egy magánszemély adott be októberben, Simonné Gercsényi Gabriella tordasi közértes, akinek a beadványában a kérdés látványosan félreérthető / félrevezető volt: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?"

Itt az MSZP videója a barátságos úriemberekről, akikben többen a Fidesz-székházat védelmezőket vélték felfedezni:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra