Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az ellenzék a NER részévé vált, elfogadták, hogy periférián vannak

Bárándy Gergely, volt MSZP-s politikus szerint nulla a kormányváltás esélye.

A NER részévé vált az ellenzék, mondta el Bárándy Gegely volt MSZP-s képviselő a Figyelőnek adott interjújában. A jelenleg ügyvédként dolgozó politikus nem tervezi, hogy visszatér a politikai porondra, és nem beszélt az MSZP belső ügyeiről sem.

Úgy látja, Magyarország hibrid, autoriter rezsimmé vált, ahol az igazságszolgáltatás még megőrizte függetlenségét, az ellenzék viszont a NER részévé vált, nem valódi ellenzék, mert nem a NER létét kérdőjelezi meg. A pártok beletörődtek, hogy a centrális erőtér perifériáján állnak, ott töltenek be sajátos szerepkört.

A Fidesz belülről is befolyással van az ellenzéki pártok életére, mondja Bárándy, a választásnál látszódott, több pártvezető is nem a győzelemben volt érdekelt, de nem konkretizálja, mely pártok voltak ezek. Nagy az apátia, a kormányváltás esélye ma nulla. A nagy választási részvétel oka a félelemkeltés volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra