Jó minőségű, olcsó dohányt hirdetett a neten, helyette fűrészport, krumplihéjat küldött

Vádat emelt az ügyészség egy, az elkövetéskor 48 éves férfi ellen, aki az interneten ígért dohányt, de soha nem is akarta leszállítani.

A vádirat szerint az elkövetéskor 48 éves férfi 2014 januárja és 2016 márciusa között, több álnevet használva, különböző internetes oldalakon hirdetett jó minőségű, olcsó vágott dohányt eladásra.

A sértettek a vádlott számlájára utalták a dohány árát és a szállítási költséget. Az elkövető azonban soha nem rendelkezett a dohánytermékekkel, küldött ugyan csomagot a sértetteknek, de abban műanyag palackok, szórólapok, liszt, fűrészpor, még krumplihéj is volt.

A vádlott abban bízott, hogy mivel törvénybe ütköző a jövedéki adóköteles dohányterméket rendelése, a sértettek majd nem tesznek feljelentést. Több esetben a reklamáló sértetteket az adóhatósággal fenyegette, hogy a végén őket fogják megbírságolni jövedéki termékkel visszaélés miatt.

Az elkövető ezzel a módszerrel országszerte 79 sértettet csapott be, és több mint egymillió forint kárt okozott.

A vádlottat az ügyészség 79 rendbeli csalással vádolja, vele szemben négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozást az ügyben a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek