Letöltendőt kérnek a vasi netes csalóra - 14 millió forintot szedett be 182 fiktív eladásból

Öt hónap alatt 14 millió forintot szedett be az átvert vásárlóktól a férfi. Még mindig nagyon sokan bedőlnek a hangzatos ígéreteknek.

A Szombathelyi Járási Ügyészség 182 rendbeli csalás miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vádirat szerint 2021 októberétől 2022 februárjáig az általa létrehozott és üzemeltett weboldalon különböző műszaki cikkeket kínált eladásra úgy, hogy a meghirdetett termékekkel nem rendelkezett. A megtévesztett sértettek a termékek árát vagy annak előlegét átutalták, amit a vádlott felvett.

A vádlott a 182 sértettnek közel 14 millió Ft kárt okozott, amiből a nyomozás során több mint 2,2 millió Ft-ot térített meg a sértetteknek.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását és közügyektől eltiltását indítványozta, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló