Nézd, Andi! Újabb milliárdos a Mészáros-klánban

A kistestvér is belépett a gazdagok klubjába.

Mészáros János nem akart lemaradni bátyjától, így követte őt a milliárdosok klubjába és összesen több mint 1,4 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött. Minden jel szerint tavaly a fiatalabb Mészáros testvér cégei is jól mentek - adta hírül az RTL.

János a feleségével együtt anno 6 trafikkoncessziót nyert el, majd az állami földpályázatokon 94, illetve 139 hektárnyi földterületet is szereztek. Utóbbiakat idén tovább bővítették, hiszen Óbarok településen újabb 6 hektárt újított be. Emellett Mészáros Krisztina, János felesége is szerzett 12 hektárt 6 különböző helyrajzi számon.

A Mészáros Lőrinc öccsének cége, a Pegazus Trade Kft. munkaruhákat, adaptereket, akkumulátort és útépítő gépeket adott el a Magyar Közút Zrt.-nek. Többek között ezzel 2,1 milliárdos forgalmat generáltak és az adózott eredményük több mint 700 millió forint lett, ebből 300 millió osztalékot ki is fizetett magának Mészáros János.

Az előzőhöz hasonlóan a Herceghalom Interat Zrt. is a közpénzes beruházásokra ment rá, tőlük a közútkezelő rendelt több százmilliós tételben. Ez a cég 5,4 milliárdos adózott eredményt ért el, amelyből 400 millió forintos osztalék ütötte Mészáros János markát.

De, még ott van a 2016 óta hídépítéssel foglalkozó Híd-Tám Kft. is, amely 2023-ban 3,4 milliárdos forgalom után 500 milliós osztalékot biztosított. De, ez a cég alvállalkozóként a kínaiak mellett részt vett a 750 milliárd forint összértékű Budapest-Belgrád-vasútvonal beruházásban is. Ezekkel együtt nagyjából 7,6 miliárd forint összértékű közbeszerzést nyertek el 2023-ban.

Mészáros János cégbirodalma azonban nem csak anyagilag bővült, 2019-ben az Adept Enviro Kft. lett a portfolió része. Ez a vállalkozás Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó céggel közösen nyert el 2,5 milliárd forint közpénzes beruházást, és 2023-ban 3,6 milliárd forintos forgalmat bonyolított és 202,9 millió forint adózott eredménye lett. A cég eredménytartalékának terhére több mint 236 millió forint osztalékot vett ki a cégből Mészáros János.

És, végül ott van az Agro-Felcsút Kft., amely tavaly 3,2 milliárd forint forgalmat generált, az adózott eredménye peidg 257,8 millió forint volt. Innen idén nem vett ki az ifjabb Mészáros testvér, de azt is hozzá kell tennünk, hogy ez a cég a Puskás Akadémia támogatója és korábban a Várkert Bazárnak is szállított eszközöket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek