Ungár Péter és Schmuck Erzsébet az LMP új társelnökei

Mandátumuk két évig tart, vagyis ők és a mögöttük felálló elnökség fogja levezényelni a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választásokat.

Schmuck Erzsébetet és Ungár Pétert választották az LMP új női- és férfi társelnökének a párt szombati tisztújító kongresszusán. A mandátumuk két évig tart, vagyis ők és a mögöttük felálló elnökség fogja levezényelni a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választásokat, illetve az azokra való felkészülést.

Schmuck Erzsébet a döntés után arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban nagyon megnövekedett a lakosság környezeti érzékenysége, ebben szerinte szerepük van nekik is. Céljuk, hogy még közelebb vigyék az emberekhez a zöldpolitikát, hogy még inkább tisztában legyenek azzal, hogy ez társadalom- és gazdaságpolitikát is jelent.

Ungár, Schmuk - LMP
Facebook

Ungár Péter azt hangsúlyozta, hogy LMP Magyarország zöldpártja, ebből az is következik, hogy a többi párt nem az. Mint mondta, most egy olyan ellenzéki környezetben vagyunk, ahol egyesek azt honorálják, hogy „minél többet, minél jobban orbánozzunk” vagy éppen arról beszéljenek, hogy mi a rossz.

Mi azt szeretnénk, hogy alternatívát mutassunk, hogy megmutassuk: Magyarország jövője egy zöld jövő – fogalmazott. És bár szerinte ezt a közösséget sokat temették már, de ennek a közösségnek van jövője - írja ahang.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet