Nincs helye enyhébb ítéletnek: életfogytig tartó szabadságvesztés a buszmegállóból elcsalt gyermek megrontójának

A „három csapás” alkalmazásával ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre a szexuális bűncselekményt elkövetett férfit.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza abban az ügyben, amelyben egy férfi szexuális bűncselekményt követett el egy gyermek sérelmére.

A tényállás szerint a vádlott 2022. május 16-án a délutáni órákban jutalom ígéretével a lakóhelyére csalta a buszmegállóban várakozó 11 éves kisfiút. Ezt követően vele szexuális cselekményt végzett, végeztetett. Amikor a gyermek segítségért kiabált, illetve megkérdezte, hogy mikor mehet haza, bántalmazta, megfenyegette. Mivel elégedetlen volt a sértettel, ezért a telefonján egy pornográf videót mutatott neki, és felszólította, hogy ő is azt csinálja. Időközben a szülők a rendőrségen bejelentették a gyermek eltűnését. Hajnali 5 óra után a férfi elengedte a gyermeket, aki az iskolába ment, és onnan értesítették a rendőrséget.

A Győri Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba. Megállapította, hogy a fegyházbüntetésből legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül. Mivel ilyen bűncselekmény miatt korábban már kétszer elítélték, a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső. Emiatt ezen újabb súlyos bűncselekményért kötelező életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása vele szemben - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfi bűnös, a kiszabott büntetés törvényes. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló