Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nincs karnevál Szombathelyen Jordán-Puskás botrány nélkül!

Tavaly Jordán nem lehetett Claudius a karneválon, most meg egy könnyű vígjátékát nem lehetett a megnyitón eljátszani.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem tudni, hogy a szombathelyi városvezetés miért keveredik újra, meg újra konfliktusba Jordán Tamással, a Weöres Sándor Színház igazgatójával, amikor abból rendre rosszul jön ki, és csak országos botrány válik a dologból.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Mindenki emlékszik, milyen konfliktusok voltak 2017-ben a színigazgatói újraválasztása körül. Először hajszálon múlt, hogy menesztették Jordánt, utána meg hajszálon múlt, hogy nem nevezték ki újabb négy évre. A hosszú és bonyolult történetről szóló cikkeinket egy csokorban és időrendben itt találja .

Aztán 2018-ben – hosszú évek hagyományát – megszakítva nem Jordán Tamás vezette a karneváli felvonulást mint Claudius császár, mert a Puskás Tivadar vezette fideszes önkormányzat leparancsolta őt a bigáról. A közgyűlés baloldali frakciója ennek nyomán döntött úgy, hogy eztán nem együtt vonulnak majd tógáikban a közgyűlés jobboldali tagjaival, hanem külön. Idén is így volt.

Jordán Tamás akkor így nyilatkozott az ügyről: Jordán Tamás a felvonulási bigaügyről: „Az esett rosszul, hogy így kellett megtudnom"

Az idén aztán újra Jordán vezette a felvonulást, de most mással volt gondja Puskás Tivadar polgármesternek. A jubileumi karnevál megnyitójára egy negyedórás könnyed vígjátékot készített a szombathelyi társulat, amelyben Claudius császár Szombathely múltjával és jövőjével kapcsolatos dolgokat lát.

Valószínűleg ezek az álmok nem csak pozitívok lehettek, mert a polgármester úgy döntött: egy ilyen darab nem való a megnyitóra. Játsszák máskor. (Ki tudja, végig gondolta-e, minek neki pont a visszavonulása előtt egy ilyen újabb ügy…) Így aztán a darabot vasárnap délelőtt 11-re „száműzték”. Ekkor tekintheti meg mindenki – ráadásul ingyen – a megyeház udvarán. Az ügyet először az ugytudjuk.hu robbantotta ki, aztán végigszáguldott a fél országos sajtón.

Jordán, mint Claudius császár az idei karneválon.
Mészáros D. Zsolt

Egyelőre ennyit a politika és a művészet viszonyáról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés