Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Felniszaggató zene – Frappáns üzenet a Norvég Automobil Szövetségtől a kormánynak

Zenedobozzal és egy furcsa zenével üzent a következő kormánynak a Norvég Automobil Szövetség. A kottát maga az élet írta.

„A következő kormányunknak” – ezzel a szöveggel kezdődik az NAF (Norvég Automobil Szövetség) reklámfilmje, amiben egy nem túl kellemes melódia csendül fel. Továbbolvasás előtt javasoljuk meghallgatásra! Ígérjük, nem lesz hosszú.

A zenét az élet szerezte. Fogták a legrosszabb norvég út egy egyenes szakaszát és a burkolat kátyúit megjelölték az utat szimbolizáló lyukkártyán, amit aztán lejátszottak egy zenedobozon.

Egyszerű ötlet, de hatásos. A reklámfilmben megemlítik, hogy a közlekedésre szánt költségvetési tételeknél 5 norvég koronából mindössze 1 korona megy el karbantartásra. „Jól hangzik?” – jön az immár kétértelmű kérdés, mielőtt a zenedobozt becsomagolják a lyukkártyával együtt és megcímzik a kormánynak.

Kátyúkból zene - a Norvég Automobil Szövetség reklámfilmjében
TM/Nyugat.hu

Nem sértő, nem támadó, de mégis hatásos módja ez a kommunikációnak. És annak ellenére, hogy a norvégok a saját problémájukat pendítik meg, ez minden országban alkalmazható.

Ha valaki elkészítené a lakókörnyezetében található út „dalát”, kérjük, küldje el nekünk is, a pontos útszakasz megjelölésével!

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra