Novembertől online oktatásra állhat át az ELTE TTK

Az egyetem a rezsiköltségeken próbál így spórolni.

Arról tárgyalnak az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, hogy idén novembertől márciusig online oktatásra állnak át a Természettudományi Karon – értesült a Népszava a kar egyik, névtelenséget kérő munkatársától.

A lap információi szerint az energiaválság, a növekvő rezsiárak és az állami támogatások csökkenése miatt takarékoskodásra kényszerül a legnagyobb magyar egyetem. A kar vezetése a napokban arra kérte az oktatókat, nézzék meg, hogy az egész éves, jelenlétet igénylő gyakorlati órákat hogyan lehetne átcsoportosítani szeptember- októberre. A kar téli bezárásáról és az online oktatásra való átállásról a jövő héten dönthetnek a Népszava szerint.

A cikk arra is kitér, hogy a kar vezetése tiltakozott a tervbe vett intézkedés ellen, a dékán azonban kényszerhelyzetben van, a várhatóan magas rezsiköltségek miatt.

Bár a TTK nem a legnagyobb kara az ELTE-nek, a kutatómunka természete és az elavult fűtés miatt az épületre jutó rezsiköltség az egyetem teljes költségének felét teszi ki.

Az ELTE az elmúlt tíz évben többször is szeretett volna támogatást az ottani fűtés korszerűsítésére, de nem kapott.

A lap értesülését nem cáfolta az ELTE kommunikációs osztálya, viszont csak hétfőre ígért válaszokat a kérdésekre. A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) alelnöke, Pálfia Zsolt azt mondta, tényleg hetek óta tárgyalnak arról, hogy valahogyan takarékoskodni kell, de konkrét döntésről még nem tudott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek