Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Épp csak hazaért, de már nyakon lőttek egy fehér gólyát Berzéken

Sebeit ellátták, gyógyulását ön is figyelemmel követheti.

Épp csak hazaért Magyarországra egy fehér gólya, szinte azonnal nyakon lőtték - tudtuk meg a Mályi Madármentő Állomástól.

Ma reggel érkezett a hívás a mentőállomásunkra, miszerint a napokban érkezett és fészket foglalt, lógó szárnyú fehér gólyát találtak az egyik kertben Berzéken

- mondta el a Mályi Természetvédelmi Egyesület vezetője, Lehoczky Krisztián.

Azonnal a helyszínre siettünk, ahol először áramütésre gyanakodtunk. A beszállítás után, a tollazat megbontásakor vettük észre, hogy a gólyát minden bizonnyal nyakon lőtték, ugyanis egy 4mm-es, kerek bemeneti nyílást találtunk. A nyak bal oldalát, egész pontosan a nyaki csigolyát érte a lövés, de a jobb szárnyát ejtette. A Miskolci Állatkórházban röntgenfelvétel is készült, amelyen már nem látszódott a lövedék.

A gólya a Hernád nevet kapta, sebeit ellátták és most nyugodt környezetben gyógyul. Az állomás munkatársai megtették a hivatalos lépeseket az ügyben.

Hernád sebe csúnya, de sérüléseit ellátták, és hamarosan szabadon is engedik
Mályi Madármentő Állomás

Hernád legalább három napot fog a mentőállomáson tölteni, gyógyulását webkamerán is nyomon követhetik az érdeklődők - a kameráért kattintson IDE . Ha minden jól megy, a hét vége felé szabadon már engedhetik, és a fészkükhöz visszatérve párba tud állni a tojójával, aki úgy tudjuk, még nem érkezett haza.

Az érdeklődők az egyesület weboldalán és Mályi Madármentő Állomás Facebook-oldalán részletesen is tájékozódhatnak az egyébként fokozottan védett madár állapotáról: www.mteweb.hu és facebook.com/madarmentes.

Aki még nem tette meg, jegyezze fel a madármentő forródrót számát, hogy hasonló esetben ő is segíthessen: +36 30 689 2727 !

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra