Ha még nem tudja milyen tábort válasszon a gyereknek nyárra, mi segítünk!

Összegyűjtöttük a legklasszabb Vas megyei nyári táborokat, hogy könnyedén válogathasson.

Nyáron sok szülőnek gondot okoz, hogy ki ügyeljen a gyerekre, amíg ők dolgoznak. De a nyári táborok nem csak ezért jók, a gyerekeknek is életre szóló élményt ad az a pár nap, amit itt tölthetnek.

Ha még nem sikerült megtalálnia a megfelelő nyári tábort, akkor most adunk pár tippet! De ne gondolkodjon túl sokáig, a helyek egyre fogynak!

A Sárvári Fürdő és a Kalandpark táborai

Nyári tábor Sárváron
Nyári tábor Sárváron - a hangulatért kattintson!
Nyugat.hu

Évek óta nagyon nagy sikerrel zajlanak a sárvári fürdő és a hozzá tartozó kalandpark nyári táborai. Már 4 féle táborból választhatunk korosztályok és tematikák szerint:

 • 5 éves kortól Úszótábor (oktatással, napközis)
 • 6 éves kortól Kalóztábor (napközis)
 • 8 éves kortól Gézengúz tábor (napközis)
 • 10 éves kortól Story Camp sátortábor (ott alvós, 7 napos)
 • Valamennyi táborban szakképzett pedagógusok, animátorok és oktatók gondoskodnak a gyermekek zavartalan, örömteli és nem utolsósorban biztonságos táborozásáról.

  Bővebb információ és jelentkezés: 95/523 651 és 95/523 650 telefonszámon.

  A táborok helyszíne: Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő és Sárvári Kalandpark .

  Story Camp - sátortábor

  A Story Camp a 10-14 éveseknek kínál lehetőséget táborozásra a Sárvári Kalandpark és a Gyógy- és Wellnessfürdő területén. Ajánljuk azoknak a diákoknak, akik szeretik a kihívásokat és a próbatételeket, aktívan és vidáman szeretnék tölteni a vakációt.

  Próbára tehetik a kitartásukat, logikájukat, kreativitásukat és bátorságukat. Sok színes program, zöld környezet, életvidám tábori vezetők, kaland és új barátok várják a táborlakókat. Ízelítő a programokból: kötélpályázás, fürdőzés, animációs programok a fürdőben és a kalandparkban, lepkevadászat, kalandtúra a Ság-hegyre, íjászat, légpuska lövészet, famászás, falmászás, esténként tábortűz, sütögetés és grillezés.

  Elhelyezés: 3 fős sátrakban kettesével, érkezés vasárnap, sátorbontás következő szombaton.

  Időpontok:

 • 2017. július 2 - 8.
 • 2017. július 16 - 22.
 • 2017. augusztus 6 - 12.
 • Ár: 35.900 Ft/hét/fő - az ár tartalmazza a szállást sátrakban, a tábori napokra a teljes ellátást (napi négyszeri étkezéssel), valamennyi programon való részvételt.

  Kalóztábor (napközis tábor)

  Idén is szeretettel várjuk a 6-10 év közötti iskolás gyermekeket a sárvári Fürdő Kalóztáborába, ahol ezúttal is az örömteli fürdőzésé, csúszdázásé és vizes játékoké a főszerep. Emellett érdekes és izgalmas programok várják a lurkókat, mint például a kalózsziget építés, kincskeresés, valamint a hét folyamán egyszer kipróbálhatják a Fürdő szomszédságában lévő Kalandparkban az erdei drótkötélpályát.

  Időpontok:

 • 2017. június 26 – 30.
 • 2017. július 17 – 21.
 • 2017. július 24 – 28.
 • 2017. augusztus 14 – 18.
 • Ár: 18.900 Ft/hét/fő - az ár tartalmazza a napi kalandpark- és fürdőbelépőt, valamennyi programon való részvételt, a gyermek tízóraiját és ebédjét.

  Gézengúztábor (napközis tábor)

  A 8 – 12 éves kis gézengúzokat a Sárvári Kalandparkban és a Fürdőben is sok-sok kihívás várja, a hét folyamán próbára tehetik bátorságukat és erejüket az erdei drótkötélpályákon, kis csoportokban kipróbálhatják az íjászatot és a légpuskalövészetet vagy a vízi buborékot, fa- vagy falmászást. Persze a mindennapos fürdőzés itt sem maradhat el! És ha még maradt erejük a kipilledt gézengúzoknak, kvízjátékok és interaktív játékok színesítik a tábori napokat.

  Időpontok:

 • 2017. július 17 – 21.
 • 2017. július 24 – 28.
 • 2017. július 31 – augusztus 4.
 • 2017. augusztus 14 – 18.
 • Ár: 19.900 Ft/hét/fő - az ár tartalmazza a napi fürdőbelépőt, valamennyi programon való részvételt, a gyermek tízóraiját és ebédjét.

  Nyári Úszó Tábor (napközis tábor)

  A táborban minden délelőtt és délután szakképzett oktatók irányításával úszásoktatást tartunk óvodás és iskoláskorú gyermekeknek, emellett változatos szabadidős programokkal teszik tartalmassá a tábori napokat – képességfejlesztő torna, kézműves foglalkozások, sportfoglalkozások, vidám fürdőzés, erdei drótkötélpálya.

  Időpontok:

 • 2017. június 26 – 30. (7 éves kortól)
 • 2017. július 10 – 14. (5-7 éves gyermekek részére)
 • 2017. július 31 – augusztus 4. (7 éves kortól)
 • 2017. augusztus 7 – 11. (5-7 éves gyermekek részére)
 • Ár: 19.900 Ft/hét/fő - az ár tartalmazza a napi kétszer egy óra úszásoktatást, valamennyi programon való részvételt, a gyermek tízóraiját és ebédjét.

  A Holdfény Liget táborai

  Nyugat.hu

  Tizenkettedik nyáron nyitja ki idén a Holdfény Liget

  rezervátuma

  a kapuit. Ebben az évben 3 életkori csoport számára hirdetünk turnusokat, a legkisebbek pedig a Liget Napközi programjain szerezhetnek felejthetetlen élményeket nyolc héten át.

  A Liget Napköziben az 5-9 éves korosztályt várják, akár csak egy-egy napra, de természetesen akár egész hétre is, június 26-tól augusztus 18-ig hétköznapokon. A napközire akár előző nap is lehet jelentkezni (délig). A gyerkőcöket egész napos kalandok várják, délben finom ebédet kínálnak.

  Az igazi indiánná válás a Tipicamp táborainkban történik, ahol a 9-12 éves gyerkőcöket várják egy igazi indiánkalandra! Az Alpokalja indiántáborában a Liget összes kalandos sportszolgáltatása kipróbálható, de éjszakai kincskeresés, túrák, evezés, bicajozás és sok feledhetetlen élmény is szerepel az egész heti programkínálatban.

  A 12-15 évesekre kalandos expedíció is vár a Lifecamp kalandtáborban. Ebben a tábortípusban a résztvevők próbára tehetik edzettségüket, bátorságukat, és új közösségben mutathatják meg önmagukat, illetve formálhatnak új közösséget. A 14-18 éves ifjak a Juniorcampben egy pár napos expedíción vehetnek részt, amely felejthetetlen élmény, és nagy kihívás. A többnapos túra során mindenki megismerheti egy erősebb, kitartóbb önmagát. A tábor mottója:

  Több vagy a tükörképednél!

  .

  A kedvezményekről és további részletekről, árakról a honlapon tájékozódhat: http://holdfenyliget.hu/hu/szolgaltatasok/nyari-taborok/

  SZÉP kártyát elfogadnak!

  CODE CAMP 2017 - Programozás, játék, sport – Logiscool

  Logischool

  Egy tábor, ahol a mindennapos élmények mellett érdekes és izgalmas új tudással gazdagodhatnak a gyermekek. Ebben segít a Logiscool Élményalapú Programozó Iskola, amely idén már második éve szervez Szombathelyen is tematikus táborokat.

  Az évközi programozó kurzusokhoz hasonlóan a táborokban is nagy hangsúly fektetnek arra, hogy a diákok játszva szerezzék meg első programozó élményüket és kreatív módszerekkel elsajátítsák az digitális írástudás alapjait.

  A programozó “hacker” táborban a 6-10 éves gyerekek saját, 3D-s számítógépes játékot készíthetnek, betekintést kapnak a titkosítás és a kódfejtés rejtelmeibe is. A Robotika táborban LEGO Mindstorms EV3 robotokat építenek és programoznak a nagyobban az egy hét alatt. Az egyik legnépszerűbb a Minecraft tábor (8-14 éveseknek), ahol a diákok a mérnöki és programozó gondolkodásmóddal megismerkedve megtanulhatják, hogy a Minecraft miért több egy egyszerű játéknál. Az App Camp táborban a 10-18 évesek saját androidos alkalmazásokat és játékokat fejleszthetnek.

  A félnapos tematikus programok mellett sok élmény, sport és játék várja a 6-18 éves táborozókat az egész napos programokon, míg a fél napos

  work-shopok

  célzottan a játékos tanulást és a programozás kipróbálását szolgálják.

  A táborokba a Logiscool weboldalán - www.logiscool.com - keresztül lehet jelentkezni. Érdemes ezt minél hamarabb megtenni, mert a legnépszerűbb táborok hamar betelnek!

  A tanulás is lehet kikapcsolódás a Helen Doron nyári táborában!

  Nyugat.hu

  Színes, élménydús, vidám, kreatív 5 napos programra várják a gyerkőcöket, mindezt angol nyelven!

  Programok:

 • tematikus napok (8.30-12.30)
 • kézműves foglalkozások
 • fejlesztő feladatok, mondókák, dalok
 • játék és mozgáscentrikus feladatok bel- és kültéren
 • tízórai, gyümölcsök és üdítők korlátlan fogyasztása
 • Nyugat.hu

  Időpontok:

 • július 10 - 14.
 • augusztus 14 - 18.
 • Részvételi díj : 17.000 Ft/turnus

  Bővebb információ és jelentkezés a Helen Doron Nyelviskolában.
  9700 Szombathely, Thököly Imre u. 48.
  Tel.: 06/30 267 9339
  szombathely_KUKAC_helendoron_PONT_com

  A Kerekerdő Alapítvány tervezett nyári táborai 2017-ben

  Pajta tábor

  Nyugat.hu

  Kézműves és természetismereti, napközis tábor a Vasi Skanzenben

  Öt turnus, hétfőtől péntekig:

  I. turnus: június 19-23.,

  II. turnus: június 26-június 30.,

  III. turnus: július 3-7.,

  IV. turnus: július 10-14.,

  V. turnus: július 17-21.

  A Kerekerdő Alapítvány a huszadik éve szervezi meg napközis táborát a Múzeumfaluban. Várjuk elsősorban azoknak a 7-10 éves kisiskolásoknak (és 6. életévüket betöltött bátor óvodásoknak) a jelentkezését, akik szívesen töltenének el egy, vagy több hetet ódon falusias környezetben.

  Délelőttönként játékos természetismereti programok lesznek (fűvészkedés, madarászkodás, tücskörészés, stb.), délutánonként kézműves foglalkozások sorjáznak (nemezelés, agyagformázás, gyöngyfűzés, növényszövés, csuhézás, fafaragás, fonási technikák, bőrművesség, stb.) Megismerkedhetnek a gyerekek a falu kertjével és háziállataival, régi eszközökkel. Lehet íjászkodni és lovagolni is. Minden turnusban két-három alkalommal hagyományos élő népzene segít ismerkedni a régi szokásokkal, dalokkal, táncokkal.

  A tábor 8-18 óra között üzemel, de a reggel 7 órától érkezőket is fogadják a szervezők. A szervezett programok 9-17 óra között valósulnak meg. A táborban ebédet és uzsonnát biztosítunk.

  Részvételi díj: 21 000 Ft/fő/turnus; (kedvezményekkel akár 11 000 Ft/fő/turnus is lehet)

  Süni tábor

  Nyugat.hu

  Természetvédelmi tábor a Vas-hegyen, Felsőcsatáron (bentlakásos tábor)

  június 25- július 1. (Vasárnaptól, szombatig)

  A Kerekerdő Alapítvány huszonötödik alkalommal szervezi meg táborát elsősorban 9-14 éves diákok számára . A tábor a Vas-hegy és a Pinka-szurdok természeti értékeinek bemutatásán keresztül vezeti be a gyerekeket a növények, a madarak, az ízeltlábúak, a kőzetek, gyógynövények és a gombák világába.

  A kiscsoportos természetismereti foglalkozások mellett túrák, terepi vizsgálatok, vetélkedők, sok játék, és kézműves foglalkozások színesítik a programot, melyet egy néphagyományos időkeret foglal rendszerbe. Így például Szent Iván napja, a napfelkelte megtekintésével kezdődik és egy fergeteges táncházzal, és tűzugrással fejeződik be. Olyan gyermekek jelentkezését várjuk, akik szeretnek túrázni, kirándulni, minél többet szeretnének tudni a természetről.

  Ez a tábor jó alkalom arra is, hogy

  első tábor

  -ként kipróbálják a gyerekek, hogyan boldogulnak önállóan, szüleik nélkül egy, többé-kevésbé ismeretlen közösségben. Természetesen ezúttal is szívesen látjuk azokat a régi táborozóinkat, akik időközben felnőtté váltak. A tábor bázisa a Felsőcsatári Gyermeküdülő

  Részvételi díj: 30 000 Ft/fő/turnus; (kedvezményekkel akár 20 000 Ft/fő/turnus is lehet)

  Szőcei szénagyűjtő tábor

  Nyugat.hu

  Természetvédelmi tábor az Őrségben (nomád tábor) augusztus 11-17 .

  A nomád tábort huszonhetedik alkalommal szervezi meg a Kerekerdő Alapítvány, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság támogatásával, a híres „Szőcei tőzegmohás” közelében.

  A táborba, elsősorban, 11 évesnél idősebb, tábori tapasztalatokkal rendelkező diákokat várunk. Természetismereti foglalkozások (madarászat, botanika, hüllők, kétéltűek, ízeltlábúak) és természetvédelmi munkák (szénagyűjtés, aranyvesszőírtás, stb.) és kézműves foglalkozások, vetélkedők adják a tábor programját.

  A tábor bázisa a falutól kb. másfél kilométerre lévő egykori kutatóház udvara. Elhelyezés sátrakban, alvás hálózsákban. Olyan gyermekek jelentkezését várjuk, akik szeretnének minél több dolgot tudni a természetről, szívesen gyűjtenének közvetlen tapasztalatokat, nem rémülnek meg egy kis esőtől, a kétkezi munkától és szívesen dolgoznak velünk együtt a fokozottan védett Szőce-patak völgyének természeti értékeiért.

  Részvételi díj: 27 000 Ft/fő/turnus; (kedvezményekkel akár 17 000 Ft/fő/turnus is lehet),

  További információ:

  A Kerekerdő Alapítvány honlapján részletes leírásokat talál a táborokról. A felhívást a „HÍREINK” menüpont alatt találja, a részletes leírásokat a „PROGRAMOK – KÖRNYEZETI NEVELÉS – TÁBOROK menüsoron érheti el. az Alapítvány facebook oldalán megtekintheti az előző évek táborainak fotóalbumait, videóit.

  Jelentkezés:

  A jelentkezéseket kizárólag e-mailen várják.

  E mail címük: kerekerdoalap_KUKAC_gmail_PONT_com

  A jelentkezéshez az alábbi adatok megadását kérik:

  A tábor pontos neve, turnusa;

  A gyermek neve, címe, életkora;

  A szülő neve, telefonszáma;

  Igénybe venni kívánt kedvezmény megnevezése;

  A befizetés módja, várható időpontja.

  A jelentkezést e-mailen visszaigazolják, és a tábor kezdete előtt legalább egy héttel megküldik a táborban való részvétellel kapcsolatos részletes tájékoztatót.

  Jelentkezési határidő: június 12., a határidő után a kedvezmények nem érvényesek.

  Elérhetőségek:

  Kerekerdő Alapítvány

  9700 Szombathely, Kőszegi u. 3.

  Felelős szervező: Gyöngyössy Péter, az Alapítvány elnöke

  tel.: 30/3956624; 30/4147310 (reggel, délután és este)

  e-mail: kerekerdoalap_KUKAC_gmail_PONT_com;

  honlap: www.kerekerdo.org

  Múzeumi nyári táborok - élmény, tudás, közösség

  KÉP-TÁboR – alkotótábor a Szombathelyi Képtárban

  8-13 éves gyerekeknek

 • I. turnus: 2017. július 3 - július 7.
 • II. turnus: 2017. július 17 - július 21.
 • A Savaria Múzeum várja azokat, akik érdeklődnek a képző- és iparművészeti technikák iránt, akik szeretnek kreatívan-játszva alkotni és bütyköléssel, játékkal töltenék a szünidőt!

  A heti alkotói munkát élményszerű foglalkozás egészíti ki az Iseumban, a Vasi Skanzenben és a Látványtárban.

  Jelentkezés és további információ:

  Bodorkós Orsolya múzeumpedagógus Szombathelyi Képtár

  Szombathely, II. Rákóczi Ferenc u. 12.

  94/508-805

  orsoliab_KUKAC_gmail_PONT_com

  Csivitelő - nyári tábor a Látványtárban

  7-12 éves gyerekeknek

 • 2017. augusztus 14 - augusztus 18.
 • Játékos ismerkedés a természet és a tudományok titkaival.

  Jelentkezés és további információ:

  Poócza Hanna múzeumpedagógus

  Vasi Múzeumi Látványtár

  Szombathely, Pásztor u. 2.

  06-20/275-2552

  savariamuzped_KUKAC_gmail_PONT_com

  Régésztábor a Vasi Skanzenben

  Nyugat.hu

  5-9. osztályos diákoknak

 • 2017. június 19–24.
 • A Savaria Múzeum és a Vasi Múzeumbarát Egylet 15. alkalommal hirdeti meg nyári régésztáborát a régmúlt korok iránt érdeklődő diákok számára. A Vasi Skanzenben, mint bázishelyszínen szervezett tábor az emberiség őskorát lezáró vaskorba vezeti be játékok, kézműves foglalatosságok, kirándulások segítségével a diákokat.

  További információ:

  Tóth Kálmán múzeumpedagógus, egyleti titkár

  06-30/973-3328

  titkar_KUKAC_muzeumbarat_PONT_hu

  Nyugat.hu

  A táborok díja, turnusonként:

  17 000 Ft (a régésztáborban bentlakás esetén: 30 000 Ft)

  A részvételi díj a napközbeni étkezést is magába foglalja.

  A tábor díjából, visszatérő és testvérekkel érkező táborozóinknak 2000 Ft kedvezményt biztosítanak.

  Jelentkezési határidő: 2017. június 9. péntek

  A jelentkezés a jelentkezési lap visszaküldésével és a tábor díjának befizetésével tekinthető véglegesnek.

  A jelentkezési regisztráció a jelentkezési sorrend figyelembe vételével történik, a turnusban fogadható maximális gyerek létszámig!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  (X)