Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyolc év alatt 31 helyet esett vissza a sajtószabadság listáján magyarország

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró-szervezet felmérése szerint Magyarország két helyet lépett vissza tavalyhoz képest a sajtószabadság-ranglistán - írja a hvg.hu. A szervezet indoklása szerint a kormányközeli üzletemberek nemcsak újabb médiumokat vettek a tavalyi évben, de a külföldi befektetőket is kiszorították a hazai médiapiacról.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az RSF megjegyezte, hogy tavaly még mindig akadtak olyan termékek Magyarországon, amik a kormány korrupciós ügyeiről hoztak le oknyomozó cikkeket. Megemlítették, hogy két médiabuborék található a magyar médiapiacon. A szervezet azt is megemlítette, hogy a kormány most az RTL Klubra és az Indexre vetett szemet.

Magyarország 2011-ben még a rangsor 40. helyén állt, a következő évben azonban 16 helyet rontott. Azóta is egyre lejjebb kerül, 2016-ban már a 71. helyen állt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés