Nyomoz a Készenléti Rendőrség az orosz hackertámadások ügyében

A legfőbb ügyész feljelentésként értékelte Vadai Ágnes levelét, és nyomozást kezdeményezett.

„Meddig tétlenkedik még a Külügyminisztérium rendszereit ért orosz hackertámadások ügyében?” – kérdezte a DK-s Vadai Ágnes országgyűlési képviselő Polt Pétertől. A legfőbb ügyész válaszlevelében azt írta, a kérdést tartalma alapján feljelentésként értékelte, és azt elbírálás végett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának küldte tovább - írja a hvg.hu.

Vadai azután fordult a legfőbb ügyészhez, hogy a 444 kiderítette, a külügy tudott arról, mégis tagadta a nyilvánosságnak, hogy orosz hackerek behatoltak az informatikai rendszerébe, aminek nyomán „több mint 4000 munkaállomás és 930-nál több szerver vált megbízhatatlanná”. A hálózatot többször is feltörte az orosz hackercsoport.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek