Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával!

A civil kedvezményezett adószámánál ezt írd be: 18889332-2-18. Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak! Ez nem jelent plusz kiadást számodra, mert személyi jövedelemadód egy százalékával támogathatod valamely társadalmi ügyet szolgáló egyesületet vagy alapítványt. Ha ezt nem teszed meg, akkor az összeg megy a közösbe.

Ne hagyd, hogy elvesszen! Május 21-ig válaszd az idén 25 éves Nyugat.hu-t, a hiteles újságírást, Vas megye elsőszámú hírforrását, a legnagyobb független híroldalt Budapesten kívül – pár egyszerű lépésben!

A legfontosabb tudnivalók a bevalláshoz

Határidő: 2024. május 21.

Nyugat Média és Világháló Egyesület

Adószám: 18889332-2-18

Nyilatkozni itt lehet (Ügyfélkapuval): https://eszja.nav.gov.hu/

Hogyan nyilatkozz?

A befizetett személyi jövedelemadó 1+1%-áról az SZJA-bevallás beadással együtt, vagy külön is rendelkezhetsz. Az adózók nagy részének már a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) készíti el a bevallását, aminek nem része az 1%-os nyilatkozat, azt külön kell beadni.

Bárki felajánlhatja személyi jövedelemadójának 1%-át egy regisztrált civil szervezetnek, további 1% pedig egy vallási közösségnek.

A felajánlásokra jogosult civil szervezetek és vallási közösségek listája - köztük a Nyugat Média és Világháló Egyesület - itt, a NAV oldalán érhető el. A civil szervezetek javára minden évben külön kell nyilatkozni, a korábban leadott nyilatkozatok már nem érvényesek.

Online vagy papíron?

Mindkét módszer működik.

Online kétféleképpen nyújthatod be:

1. az eSZJA weboldalán, vagy
2. a NAV nyomtatványkitöltő programjában, az ÁNYK-ban az adóbevallással együtt (EGYSZA alapján), vagy külön, a 23EGYSZA nyomtatvány kitöltésével (ezt a nyomtatványt a cikk végefelé beillesztettük).

Papíron háromféleképpen nyújthatod be:

1. a személyijövedelemadó-bevallásoddal együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve, vagy
2. az eSZJA weboldaláról kinyomtatott nyilatkozaton, esetleg
3. a 23EGYSZA jelű NAV-nyomtatványt kitöltve (ld. alább) adható be a nyilatkozat.

A papíralapon kitöltött nyomtatványt leadhatod személyesen vagy egy meghatalmazottad által, lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain, vagy postázva. A zárt borítékra feltétlenül írd rá a nevedet (adózó neve), a lakcímedet és az adóazonosító jeledet. Ezt még beteszed egy másik borítékba, megcímzed és elpostázod a NAV részére, ahova legkésőbb 2024. május 20-ig be kell érkezzen. A nyilatkozat postázási címe mindig az állandó lakhelyedtől függ, itt találod meg.

Ha a munkáltatód vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, akkor a borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának is.

Az alábbi rövid videóban megmutatjuk, hogyan nyilatkozhatsz az 1%-odról.

Ha inkább papíralapon küldenéd be az 1%-os nyilatkozatodat,

  • innen kinyomtathatod a nyilatkozatot
  • add meg a személyes adataidat
  • a civil kedvezményezett adószáma a Nyugat.hu-é legyen: 18889332-2-18
  • postázd a kitöltött nyilatkozatot, vagy add le a NAV helyi ügyfélszolgálatán
  • Támogass minket, hogy továbbra is foglalkozhassunk a problémáiddal, híreket szolgáltathassunk neked, és fontos közéleti kérdéseknek járhassunk utána!

    Köszönjük, ha adód egy százalékával segíted a munkánkat!