Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eljött az idő, amikor széthullik a Nyugat-magyarországi Egyetem?

Állítólag a mosonmagyaróvári egyetemi kar leválik a soproni központról, és a győri Széchenyi István Egyetemhez csatlakozik. De mi lesz a Savaria Egyetemi Központtal?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nol.hu információi szerint eldőlt, és a mosonmagyaróvári egyetemi kar a győri Széchenyi István Egyetemhez csatlakozik, így megkezdődhet a Nyugat-magyarországi Egyetem

széthullása

. Tehát, már nem csak a Budapesti Corvinus Egyetem sorsa kérdéses, de hivatalos döntés nincs még a Nyugat-magyarországi Egyetem esetleges átalakításáról sem.

A Savaria Egyetemi Központ önállósodna
Vágvölgyi Bálint

Úgy tudni, a határozatot a soron következő kancellárok fórumán fogják bejelenteni, de egyenlőre csak annyi biztos, hogy a mosonmagyaróváriak megpróbálják elérni céljukat. Azonban nem a mosonmagyaróvári kar az egyetlen, ami

megszabadulna

a sokáig anyagi gondokkal küzdő Nyugat-magyarországi Egyetemtől, a szombathelyi Savaria Egyetemi Központ önállóságát Hende Csaba honvédelmi miniszter is támogatja, aki kijelentette:

Vissza kell állítani az önálló szombathelyi felsőoktatási intézményt.

Bármelyik egyetem is lépjen először, az a Nyugat-magyarországi Egyetem végét jelentené.

Osztatlan agrárképzés?

A mosonmagyaróvári agrárintézmény kari tanácsa még februárban tartott rendkívüli ülést, ahol egyhangúlag döntöttet arról, hogy a kedvezőtlen feltételek miatt inkább a győri Széchenyi István Egyetemhez akarnak tartozni. A bajok között pedig a gyenge érdekérvényesítő képességüket és a pénztelenséget emelték ki. A Nol.hu információi szerint a Széchenyi egyetem szívesen befogadná a mosonmagyaróvári agrárképzést – eddig is jó kapcsolatot ápolt a két intézmény –, bár ez ügyben még nem adtak hivatalos tájékoztatást.

Képünk csak illusztráció
Bonyhádi Zoltán

Bár az oktatási kormányzat nem támogatja a szétdarabolódást, nem állnak ellen a mosonmagyaróvári törekvéseknek, Palkovics László államtitkár nemrég például azt mondta:

újra lesz osztatlan képzés az agrár-felsőoktatásban.

Igaz, semmi konkrétumot nem árult el. A Nyugat-magyarországi Egyetem vezetőinek legutóbbi közleményében is csak annyi van, hogy:

z egyetem vezetése olyan belső átalakításokat hajt végre, amelynek célja hosszú távon garantálni, hogy minden campus (Sopron, Szombathely, Győr, Mosonmagyaróvár) hallgatói értékes diplomát szerezzenek

.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra