Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Podcast Péntek: Balló László Szombathely neves házairól mesélt nekünk

Podcast Péntek: Szombathely neves házairól beszélgetünk

/

letöltés 62.73MB
Meg az eltűnt utcákról és a polgári gondolkodás hiányáról.

Balló László Szombathely belvárosában, a Király utcában nőtt fel. A polgári házak díszei, az ajtók, az ablakok formái meghatározták az ízlését. Ahogy egészen kisgyerekként az is erős hatással volt rá, hogy egészen közelről láthatta egy arisztokrata család életét. Versei – mert elsősorban költőként ismerhettük - az elmúlt korok romantikáját idézik. Verseskötetei mellett egyéb könyvei is a múltról szólnak, most pedig Neves Házak – Szombathelyi etűdök címmel jelent meg a legújabb kötete. Pénteki podcastunkban Horváth Zsolt és Roznár Gyöngyi erről beszélgetett Balló Lászlóval.

Megtudtuk:

 • Mitől igazán arisztokrata valaki?
 • Miért nem tartja igazi polgári városnak Szombathelyt?
 • Miért hívják Bagolyvárnak a Bagolyvárt?
 • Hány autentikus épület maradt meg a Király utca házaiból?
 • Milyen új nevet adna víztoronynak?
 • Miért nem maradtak meg a régi házak Szombathelyen?
 • Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Podcast