Nyugat podcast: Momentumos fiúk, ezt akartátok?

Nyugat podcast: Momentumos fiúk, ezt akartátok?

/

letöltés 49.00MB
Lukács Dani fára mászik és madáretetőket szerel fel, mert hogy nem csak öltönyben lehet fát ültetni egy politikusnak. Pleva Dani kormánylapot hekkel és alsónadrágot ás el tudományos célból az Őrségben. De nem naivak…

Eheti podcastunk vendége két vasi momentumos, akikkel Roznár Gyöngyi, a Nyugat.hu főszerkesztője beszélgetett. Lukács Dani 31 éves, a vasi Momentum elnöke és egyszer tanár lesz majd, ha vége lesz a kampányoknak és befejezi az egyetemet. Pleva Dani 27 éves és állatorvos, Bajánsenye neki a világ legtökéletesebb helye. Képviselőjelöltként indult az előválasztáson Körmenden és környékén.

Mi került szóba?

 • Hogyan viszonyulnak a momentum fiataljaihoz a régebbi ellenzéki pártok politikusai, és nem veszik-e őket "kis öcsisre"
 • Tartja-e még a népszerűségét az egyetemisták között a Momentum?
 • Mi a véleményük a közösségi oldalakon egymásnak üzengető politikusokról?
 • A " Kimondani, megoldani, Pleva Dani " szlogennel kampányoló Plevát vajon mi vezette rá arra, hogy 12 éves korától politikafüggő legyen, milyen feltétellel engedték a szülei politizálni, és megtalálta-e az igazit, amikor házassági hirdetésnek álcázott kampányhirdetést hozatott le a kormánypárti megyei napilapban?
 • Nem kell minden politikusnak öltönyben, lakcipőben egy fémásót megnyomva fát ültetni, ha zöld akar lenni, lehet fára mászva madáretetőket is kirakni. Az sem ciki, ha az ember popdalokat zongorázik a Facebookon, s az sem, hogy ő biztosan kimegy az utcára, ha standolni kell a pártoknak.
 • Mit tud adni a Momentum pénz helyett?
 • Honnan lehetnek ismerősök a szombathelyieknek a közös ellenzék színei?
 • Miért került lejjebb a biztosan befutó listás helyről a szombathelyi Csillag Tomi? Miközben a jobbikos Balassa hátulról előzve benyomult a közös listára.
 • Ők bizony érzelmesek, ezért is jó nekik lenni a Momentumban.
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Podcast