Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

"Független adóként nem tudunk tovább talpon maradni" - Végleg elhallgat a Nyugat Rádió

Hiába próbálkoztak, hogy életben maradhassanak, ennyi volt: széllel szemben lehetetlen működni.

"11 év után végleg elhallgat a Szombathelyen és közvetlen környezetében szóló Nyugat Rádió.

Ez év tavaszán még úgy tűnt, hogy a hallgatók és vállalkozók segítségével sikerül megmenteni adónkat. Mára azonban kiderült: mindez nem tudja ellensúlyozni azt a sok hátrányt, amely például a médiahatóság részéről ért minket. Nehéz függetlenként úgy talpon maradni, hogy évek óta nem nyerhettünk pályázatot, illetve hozzánk nem érkeztek állami és önkormányzati hirdetések.

Köszönjük az elmúlt éveket, hogy minket hallgattak! Nagyon sajnáljuk, hogy augusztus elsejétől már hiába tekernek az FM 88.4-re. Jó volt Önöknek zenélni, jó volt Önökhöz szólni" - írja friss közleményében a rádió ügyvezetője, Horváth Zoltán.

Mészáros Zsolt

Márciusban ugyan még úgy tűnt, hogy az egyéni támogatások megmenthetik a rádiót , a többmilliós összegek sem tudták rendbe rakni a körülményeket - ahhoz a döntéshozok áldása is szükséges lett volna.

Disclaimer: a Nyugat Rádió és a Nyugat.hu nevükben ugyan egyeztek, illetve a szerkesztőségek között is volt együttmüködés, a két orgánum önálló entitásként, egymástól teljesen függetlenül, de egymást segítve működött. Mindez azt is jelenti, hogy a Nyugat.hu természetesen nem szűnik meg.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra