Nyugi, nincs cápa a Balatonban

Pedig videó is készült a feltételezett ragadozóról.

Pár nappal ezelőtt egy olyan videó terjedt el a Tiktok-on, amelyen egy igen megdöbbentő jelenséget észleltek, ami miatt egyesekben azonnal rémületet keltett, hogy oda a magyar tengerre tervezett vakációjának - írja az economx.hu.

A videón az látható, hogy egy gyanús uszony bukkan fel a víz felszínén, ami a készítő szerint azt igazolja, hogy cápa van a Balatonban.

Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója ugyanakkor a Somogy Vármegyei Hírportálnak azt nyilatkozta, igen valószínűtlen, hogy a videón egy cápa látható, erre pedig több magyarázat is van.

Egyfelől, a cápa sós vízben él, emiatt pedig nem csupán egy „vállalhatatlanul hosszú utat” kellene megtennie, de az egészségének sem tenne túl jót, ha az édesvízi Balatonban kellene éldegélnie.

Ugyan már nem először röppen fel annak a híre, hogy cápák róják a magyarok egyik kedvenc tavát, Szári Zsolt leszögezte: a felvételen valószínűleg egy hibrid busa fajta látható, melyek akár másfél méter hosszúak, 40-50 kilogrammosak és közel 30 évesek lehetnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek