Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Újra vasút kötheti össze Felsőőrt és Szombathelyt

A két város közösen dolgozik a terven, de ennél tágabb együttműködésben is gondolkodnak.

A két város polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be, hogy munkacsoportot alakítottak a Szombathely-Felsőőr vasútvonal újjáélesztésére. A vonalon a második világháború óta nem volt vasútközlekedés, évtizedek óta először került látható közelségbe az újraindulás esélye. Az együttműködés fő célja a közös, hosszú távú térségfejlesztés, ami Európai Uniós keretből valósulhat meg.

Fontos a közlekedési infrastruktúra

A mostani időszakban folynak az előkészítések az EU 2014-2020-as költségvetési ciklusának pályázataira. Ezekben várhatóan nagy hangsúlyt fektetnek a tömegközlekedés, és a határokon átívelő infrastrukturális fejlesztések, köztük is a környezetkímélő vasút és villanyvasút pályák kiépítésére, felújítására.

A két polgármester, Georg Rosner és Puskás Tivadar arról is egyeztetett, hogy ha ez a beruházás megvalósul, a következő közös vasútépítés a Körmend-Pinkamindszent-Németújvár vonalon lesz. De a két város hosszú távú együttműködése több területen is megvalósulhat, így a közös területfejlesztésben, a kultúrában, a turisztikában és persze a gazdaságban.

Elhangzott, hogy a gazdaságfejlesztés egyik alapfeltétele a közlekedési infrastruktúra megléte, ezért is fontosak a térség vasúti fejlesztései. A következő egy hónapban megalkotják a közös munkatervet, amiben a következő évek közös fejlesztési pontjait fogalmazzák meg.

Puskás Tivadar egy kérdésre kijelentette, a Szombathely-Felsőőr vasútvonal építése akár két-három éven belül el is kezdődhet.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet