Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Olasz divatház modellje lett a szombathelyi kosarasból

Mesébe illő történet egy 20 éves srácról, aki előtt óriási lehetőségek állnak.

Tömböly Dánielnek egy éve még legszebb álmaiban sem fordult elő, amin most már túl van. Nevezetesen, hogy külföldi szerződést kap, versenyt is nyer, szóval a modellpályája szélvész gyorsan ível felfelé. A szombathelyi srác amellett, hogy az Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola tanulója volt, korábban többször is szerepelt már a Falco kosárlabda csapatának korosztályos mérkőzésein, amikor egy nap úgy gondolta, hogy inkább a modellkedést választja. És bejött!

Azonnal kapott munkát Milánóban

Pedig nem volt mindig az a kimondott modell típus. Fiatalabb korában elég dagi kisfiú volt, de aztán egy nap megunta a sorozatos piszkálásokat, csúfolásokat. Állandó vendég lett a konditeremben, odafigyelt az étkezésre, és négy évnyi kemény munkával elérte, hogy húszéves korára sokak által irigyelt teste legyen.

Tavaly októberben részt vettem Szombathelyen egy modell felfedező castingon. Tetszettem. Mehettem az ügynökség modellversenyére. Ehhez azonban elengedhetetlen volt a modellek mozgáskultúrájának elsajátítása és egy olyan minőségi fotóanyag készítése rólam, amely nemzetközi szinten is megállja a helyét.

Tömböly Dániel modell képei
Tömböly Dániel modell képei

Az első fotózása Budapesten Oleg Borisukkal volt, aki Magyarország egyik legjobb divatfotósa. A mozgásoktatást olyasvalaki tartotta neki, aki szintén Szombathelyről indult és több éve az ügynökségnél dolgozik. A felkészítés és a fotóanyag elkészülése után jöhetett a verseny első fordulója, amelyből sikeresen tovább is jutott.

Tömböly Dániel modell képei
Tömböly Dániel modell képei

Még le sem zajlott a döntő, de már nemzetközi szerződést írtam alá az Avantage Models ügynökséggel, és tavasszal már Milánóba utaztam, sőt, dolgoztam az Alessandro Dell'Acquanak . A júniusi nemzetközi döntőre azért hazajöttem, és szerencsére meg is nyertem. Most épp szervezik a következő utamat Ázsiába. Eddig jellemzően fotós munkáim voltak, de szívesen kipróbálnám magam a kifutón is.

Könnyebben csajozni is

Dani még nem tudja, hogy mire számíthat ezen a pályán, de reméli, minél tovább modellkedhet, hiszen beleszeretett ebbe a világba. Abból a szempontból szerencséje van, hogy amíg a nők jellemzően 25-30 éves korukig állhatnak a kamerák elé, férfiak ezt legalább 35 éve korukig megtehetik. Ez a szakma egyébként olyannyira a részéve vált Dani életének, hogy még a barátnőjét is ennek köszönheti.

Tömböly Dániel modell képei
Tömböly Dániel modell képei

Hogy könnyebb-e modell lányokkal barátkozni? Persze, mivel ugyanazon a területen dolgozunk. Így ismertem meg a páromat is. Mivel ő már lassan három éve modellkedik, rengeteget tudott segíteni a versenyre való felkészülésben és a Milánóba való kiutazásomnál. Még csak kóstolgatom ezt a világot, de eddig nagyon tetszik. Sokan - tévesen - úgy gondolják, hogy nekünk nagyon könnyű dolgunk van, de rengeteg munka és kitartás áll ennek a hátterében. Igaz, ha valaki az álmaiért küzd, akkor az megér minden fáradtságot!

Ha valaki esetleg úgy érzi, ő is szeretne ilyen sikereket elérni, akkor ősszel, októberben jelentkezhet a helyben meghirdetett 2015-ös Supermodel Tehetségkutató versenyére! A cikkünkben megjelenő fotókat Dani bocsátotta rendelkezésünkre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra