Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Olaszországban 12 év börtön is járhat, ha valaki engedély nélkül hagyja el a lakását

Az ellenőrzés egyre szigorodik.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Olaszországban a koronavírussal fertőzöttek vagy akik ilyen gyanúval vannak otthonaikban, semmilyen körülmények között nem mehetnek ki lakásukból. A szabály az, hogy akinek 37,5 fok feletti láza van, és/vagy köhög, kötelessége otthon maradni. A 14 napos karantén vonatkozik ezekre az esetekre, és semmilyen indokkal nem hagyhatja el otthonát, orvoshoz főleg nem mehet. - írja az mfor.hu .

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Egy központi számot lehet hívni, ahol orvosok meghallgatják, és ellátják tanácsokkal. A szokásos láz vagy köhögés elleni gyógyszereket kell szedni, de senkit, akinek nincsenek kifejezetten súlyos légzési problémái, nem visznek be az orvoshoz, nem tesztelnek, nem kezelnek. Ha súlyos légzési problémák jelentkeznének, kijön érte a mentő, beviszik a kórházba , megvizsgálják, letesztelik és szükség eseten intenzív osztályra kerül. Ha egy ilyen szigorú házi karanténba került ember mégis kitenné a lábát a lakásból, a közegészség veszélyeztetése miatt akár 12 év börtönre is ítélhetik. Az ellenőrzés egyre szigorodik, az engedély nélkül utcán tartózkodók számolhatnak büntetéssel, feljelentéssel, akár letartóztatással is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés