Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ma tárgyalták az ölbői kutyatámadás ügyét, nem fogadta el a felfüggesztettet a férfi, akinek kutyája két idős nőre támadt

Ítéletet hirdetett a Szombathelyi Törvényszék. Dr. Varga Roland bíró felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a 2018. decemberi kutyatámadás miatt vádlottak padjára került, büntetlen előéletű C.L.-t. A vádlott nem fogadta el az ítéletet, így az ügy a Győri Ítélőtáblán folytatódik.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy, vagy több kutya támadott meg egy 74 éves és egy 77 éves helyi lakost 2018. december 13-án a Vas megyei Ölbőn. Az állatok eddig ismeretlen körülmények között jutottak ki az egyik lakóház, kerítéssel határolt területéről és a szomszéd ingatlan udvarán tartózkodó két helyi asszonyra támadtak. Az egyik asszony maradandó egészségkárosodást szenvedett, kézfejét amputálni kellett.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A Szombathelyi Törvényszék szerdán ítéletet hirdetett az ún. ölbői kutyatámadás ügyében. C.L. vádlottat bűnösnek találták testi sértés vétségében. A bíróság a vádlottat halmazati büntetésül 2 év szabadságvesztésre és 100 napi tétel pénzbüntetésre ítélte, a végrehajtást 3 év próbaidőre felfüggesztve.

TM

A szerdai napon pontosításra került, hogy a Rocky nevű kutya helyett (feltehetőleg) a Yoda nevű kutya támadta meg a két asszonyt. A hiányos adatgyűjtés miatt nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy melyik volt a támadó eb. Egy rendőr vallomása alapján a nyakában koloncot viselő Rocky volt véres, míg mások szerint a fehér kutyán nem volt vérnyom, de a másik kutyán is csak feltételezték, hogy vérnyom látható. A bíróságon elhangzott, hogy lehet, hogy az állat néhány perc alatt lenyalogatta magáról a vért.

Mint kiderült, egyik állatot sem vizsgálták meg a támadás után tüzetesen, így mintát sem vettek a szőrükön talált szennyeződésről. Az egyik sértett vője állítása szerint többször fejbe csapta egy léccel a támadó kutyát, de az továbbra sem engedte el az anyósát, ezért haza szaladt a fejszéért és többször teljes erővel fejbe vágta az ebet a balta "fokos részével", mire a kutya elengedte az asszonyt. Később a fejszés férfi annyival egészítette ki a vallomását, hogy anyósára vigyázott ütés közben.

TM

Azonban egyik kutyán sem látszott annak a nyoma, hogy többször is erővel fejbe vágták volna fejszével, de nem látszott vér sem, annak ellenére, hogy az átharapott csukló mellett a másik asszonynak a combjából harapott ki egy darabot a támadó eb.

Az ügyvéd bemutatott egy fotót, ami a támadás után készült. Ezen a három kutya egymás mellett ül és érdeklődve figyeli a rendőröket. A védelem elmondta, hogy szinte kizárt, hogy egy ilyen véres támadás és a kutya fejét ért három fejszecsapás után ilyen nyugodtak legyenek az állatok. A faluban később petíció készült, a vádlott pedig családja védelmében belement, hogy mindhárom kutyáját elaltassák.

A tárgyalás elején még tanúk vallomását olvasta fel a bíró, akik a kutyákat nem tartották agresszívnek és nem látták őket csavarogni sem. A bíró rögzítette, hogy a vádlott elismerte, miszerint korábban ismeretlen módon kijutottak az utcára a kutyái. Azt azonban az ítélethirdetéskor is kiemelte dr. Varga Roland bíró, hogy a tényállásból mellőzték azt a részt, miszerint a kutyák a vádlott kertjében a nyúlketreceknél, az alacsony kerítésen keresztül jutottak a sértett udvarába. Helyette a bíróság azt állapította meg, hogy a vádlott kutyái ismeretlen módon jutottak át a szomszéd kertjébe.

A támadás után a vádlott a nyakában koloncot viselő, fehér szőrű Rockyt találta a szomszéd kertjében és hazavezette a kutyát. A másik (a támadó) kutya nem volt ott.

TM
Számos kérdőjel van az esettel kapcsolatban és a tárgyaláson elhangzottak alapján a nyomozó hatóság nem végzett teljes körű adatgyűjtést. Az esetre a későbbiekben visszatérünk.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés