Nem sikerült a bravúr, Pars Krisztián negyedik lett az olimpián

Pars Krisztián a selejtezőn a legjobb eredménnyel, 80 méter 7 centiméterrel kvalifikálta magát a döntőbe. A közvélemény ezek után bízott benne, hogy a szombathelyi atléta megszerzi a magyar csapat első aranyérmét Pekingben. Ehhez azonban túl kellett volna dobnia idei legjobb eredményét. A kalapácsvető 80 méter 96 centiméteres dobásával a negyedik helyen zárta a férfi kalapácsvetés döntőjét.

A magyar idő szerint 13 óra 10 perckor kezdődő döntőn Pars egy biztonsági dobással, 78 méter 5 centiméterrel kezdett. Ezt követően dobta a legjobbját, 80 méter 96 centimétert. A harmadik dobása érvénytelen volt, a hálóba vágta a szert. A negyedik és az ötödik körben is 80 méter fölött dobott, és amikor már mindenki azt hitte, hogy megvan a bronzérem, jött a japán Ivan Tyhon, aki letaszította Krisztiánt a dobogóról. Pars tehát egy helyet javított a négy évvel ezelőtti, athéni eredményéhez képest és a pontszerző, negyedik helyen végzett.

Az olimpiai bajnok a szlovén Primoz Kozmus lett 82 méter 2 centiméterrel, az ezüstérmes a fehérorosz Vagyim Gyevjatovszkij, aki 81 méter 61 centiméterre hajította a szert, míg a bronzérmet a szintén fehérorosz Ivan Tyihon nyerte 81 méter 51 centiméterrel.

Gratulálunk Krisztiánnak!

A negyedik helyet hozó dobás
Getty Images
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport