Eddig: 1 639 863 / 3 000 000 Ft, 75 támogató. Még8nap.
Légy része az igazságnak!

Nem sikerült a bravúr, Pars Krisztián negyedik lett az olimpián

Pars Krisztián a selejtezőn a legjobb eredménnyel, 80 méter 7 centiméterrel kvalifikálta magát a döntőbe. A közvélemény ezek után bízott benne, hogy a szombathelyi atléta megszerzi a magyar csapat első aranyérmét Pekingben. Ehhez azonban túl kellett volna dobnia idei legjobb eredményét. A kalapácsvető 80 méter 96 centiméteres dobásával a negyedik helyen zárta a férfi kalapácsvetés döntőjét.

A magyar idő szerint 13 óra 10 perckor kezdődő döntőn Pars egy biztonsági dobással, 78 méter 5 centiméterrel kezdett. Ezt követően dobta a legjobbját, 80 méter 96 centimétert. A harmadik dobása érvénytelen volt, a hálóba vágta a szert. A negyedik és az ötödik körben is 80 méter fölött dobott, és amikor már mindenki azt hitte, hogy megvan a bronzérem, jött a japán Ivan Tyhon, aki letaszította Krisztiánt a dobogóról. Pars tehát egy helyet javított a négy évvel ezelőtti, athéni eredményéhez képest és a pontszerző, negyedik helyen végzett.

Az olimpiai bajnok a szlovén Primoz Kozmus lett 82 méter 2 centiméterrel, az ezüstérmes a fehérorosz Vagyim Gyevjatovszkij, aki 81 méter 61 centiméterre hajította a szert, míg a bronzérmet a szintén fehérorosz Ivan Tyihon nyerte 81 méter 51 centiméterrel.

Gratulálunk Krisztiánnak!

A negyedik helyet hozó dobás
Getty Images
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Tovább az oldalra