Olyan ismerős: öt évvel meghosszabbította az átmeneti állapotot a junta

A Burkina Fasó-i junta öt évvel meghosszabbította a polgári kormányzatba történő átmenet időszakát - derült ki a nemzeti párbeszédért felelős bizottság elnökének szombati bejelentéséből.

Moussa Diallo ezredes a bizottság ülését követően azt mondta, a junta vezetője, Ibrahim Traoré jóváhagyta a döntést, amelynek értelmében az átmeneti időszak július 2-án kezdődik, egy nappal a korábban meghatározott időszak leteltét követően.

Az ülést az ellenzéki pártok bojkottálták. A nyugat-afrikai országban 2022 szeptemberében vette át a hadsereg a hatalmat, és az eredeti tervek szerint idén júliusban kellett volna választásokat rendezni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek