Omlásveszélyre panaszkodnak több körmendi épületnél is

De akad rossz állapotú emlékmű és kifejezetten veszélyesnek tűnő járda is a városban.

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy Körmenden több omlásveszélyes épület is található, némelyik olyan útvonal mentén, amelyen komoly gyalogosforgalom is zajlik. Szintén problémát okoz egyes helyeken a járda állapota, van ahol szerinte balesetveszélyessé vált a felület.

Összegyűjtöttük, mely épületekről van szó, megnéztük őket a saját szemünkkel is és megpróbáltunk válaszokat kapni az önkormányzati képviselőktől.

A potyogó téglák esete

Talán a legtöbb panaszt a Kossuth utcában lévő idősek otthonával kapcsolatban hallottuk. Az épület nem messze fekszik a helyi sportcsarnoktól és a Somogyi Béla Általános Iskolától, így ebben az utcában sok iskolába tartó diák megfordul, nem beszélve az otthon lakóiról és látogatóiról.

Omladozó épületek Körmenden
Már több tégla is leesett (Kattintson a képre a galériához!)
Reitli Ádám (telefonos)

Amikor meglátogattuk az épületet, valóban látszott rajta, hogy lepotyogott róla több tégla. Úgy tudjuk, a környék képviselője Belencsák István alpolgármester, akit e-mailben kérdeztünk meg arról, hogy érkezett-e hozzá panasz az épülettel kapcsolatban, és ha igen, tervez-e valamit tenni a helyzettel, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ tőle.

Az egykori malom és a világháborús emlékmű

A régi malom és a hozzátartozó házak már jó ideje üresen állnak. Üveg már csak nyomokban, vagy egyáltalán nem található az ablakokban. A legtöbb épület itt viszonylag vagy távol áll a járdától, vagy nincs olyan rossz állapotban a teteje.

Omladozó épületek Körmenden
Az egykori malom (Kattintson a képre a galériához!)
Reitli Ádám (telefonos)

Szintén a környéken található a II. világháborús emlékmű, amiről ugyancsak kaptunk panaszt: hullik róla a vakolat, a téglák ferdék, némelyikük elrepedt, sok pedig már ki is esett. Mindezt mi is megerősíthetjük, bár az idősek otthonával ellentétben itt nincs akkora forgalom, ami viszont nem azt jelenti, hogy a probléma ne számítana.

Omladozó épületek Körmenden
A világháborús emlékmű (Kattintson a képre a galériához!)
Reitli Ádám (telefonos)

Felkerestük Szép Dániel önkormányzati képviselőt az épületek miatt. Megtudtuk, hozzá nem érkezett panasz a malommal kapcsolatban és bár az emlékmű már nem hozzá tartozik, jelezni fogja a problémát a következő nyílt testületi ülésen.

A Thököly és Rákóczi utcák házai

A Thököly utca sarkán található a lenti képen látható épület és járda. Valószínűleg ez a legrosszabb állapotú épület a listánkon. Széttört téglák a földön, szemét a hepehupás járdán (már ahol még van járda) és elburjánzott növényzet.

Omladozó épületek Körmenden
Ház a Thököly sarkán (Kattintson a képre a galériához!)
Reitli Ádám (telefonos)

Úgy tudjuk, a Thököly utca Czvitkovics Gyula képviselő kerületében van, de őt sajnos nem tudtuk elérni, a város honlapján lévő e-mail cím ugyanis nem fogadott üzeneteket, telefonszám pedig nincs feltüntetve.

Nem messze található a Rákóczi utca egyik ikonikus, régi sárga háza. Az épület egyik erkélyéről kaptunk képet, amin valóban rossz állapotúnak látszott. Amikor megfordultunk az utcában, mi is úgy láttuk. A Rákóczi a város főutcája, sok ember fordul meg ezen a járdaszakaszon.

Omladozó épületek Körmenden
A Rákóczi egyik ikonikus háza (Kattintson a képre a galériához!)
Reitli Ádám (telefonos)

Ez az épület tudtunkkal Zsebe Ferenc képviselő kerületében található, de az épületre vonatkozó kérdéseinkre még nem kaptunk választ tőle, bár mivel egy lakóépületről van szó, nem feltétlen az önkormányzat felel érte.

A legveszélyesebb járda?

Utolsó megállónk a Bástya utca volt. Itt a járdára voltunk kíváncsiak, aminek az egyik szakasza valóban borzalmas állapotban van, különösen a körforgalom mellett, ahol elég csúnyán megsüllyedt az aszfalt. Olyannyira, hogy kifejezetten veszélyes is lehet, jelenleg főleg az idősek számára, de hogy mi történhet itt a későbbiekben, amennyiben továbbra sem javítják, abba bele sem merünk gondolni.

Omladozó épületek Körmenden
Ez veszélyes! (Kattintson a képre a galériához!)
Reitli Ádám (telefonos)

A Bástya utca Szabó Barna kerületében található, aki megkeresésünkre azt válaszolta, hogy nem érkezett hozzá konkrét panasz ezzel a járdával kapcsolatban, de megnyugtatásul közölte, hogy a Bástya utca felújítását “az önkormányzat a Belterületi közutak fejlesztése című TOP PLUSZ pályázat keretén belül tervezi. A járda melletti zöldfelület süllyedés feltöltését a városgondnokság haladéktalanul elvégzi”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet